Rode appels komen opnieuw als winnaar uit de bus, met hogere niveaus van quercetine in vergelijking met groene appels. In een rode appel zit er tot 480 milligram per kilogram, bij een groene tot 250 milligram. Uit onderzoek blijkt dat quercetine ontstekingsremmende en hartbeschermende eigenschappen heeft.
De schil is het meest voedingsrijke deel van een appel, dus gooi de schil niet weg! Volgens Healthline bevat een rauwe appel met schil tot 332% meer vitamine K, 142% meer vitamine A, 115% meer vitamine C, 20% meer calcium en tot 19% meer kalium dan een geschilde appel. Praat over voedzaam!
Rode appels gezonder dan groene. Snoep verstandig, eet een appel is voor velen van ons nog een bekende slogan. Maar uit recent Belgisch onderzoek, blijkt dat het nog verstandiger is om van rode appels te snoepen. Deze bevatten relatief meer gezonde stoffen.
Appels zijn super gezond, maar het is natuurlijk niet zo dat je geen kans hebt om ziek te worden als je dagelijks een appel eet. Neem gerust elke dag een appeltje, maar blijf wel lekker variëren. Alle soorten fruit bevatten weer andere gezonde stoffen. We adviseren je om 2 stuks fruit per dag te eten.
4. De gezondste. Alle appels zijn gezond, maar Jonagold is dé gezondste. Bij een onderzoek naar verschillende appelrassen aan de universiteit van Bonn in Duitsland bleek de Jonagold dé gezondste appel te zijn.
Rode appels komen opnieuw als winnaar uit de bus, met hogere niveaus van quercetine in vergelijking met groene appels. In een rode appel zit er tot 480 milligram per kilogram, bij een groene tot 250 milligram. Uit onderzoek blijkt dat quercetine ontstekingsremmende en hartbeschermende eigenschappen heeft.
Jonagold-appels kunnen ook worden verwerkt tot appelboter, gekookt in jam en andere conserven, en gestoofd in sauzen. Naast hartige gekookte gerechten worden Jonagold-appels vaak gebakken in taarten, cakes, muffins, chips, cobblers en streusels .
Je kiest het beste voor groene appels voor een goede vetverbranding. In deze appels zit de stof phloridzine. Deze stof zorgt ervoor dat de fruitsuikers uit de appel minder snel worden opgenomen in het bloed. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel meer stabiel.
Op nummer 1 van deze lijst staat dus de braam. Met 43 calorieën en slechts 4,9 gram suiker met daarbij 5 gram aan voedingsvezels is de braam erg gezond! Hij bevat vitamine A, D, B12 en calcium en ijzer. Ook magnesium is present.
Gemiddeld kan een persoon één tot twee appels per dag eten. Als u er meer eet, kunt u mogelijk gevaarlijke en oncomfortabele bijwerkingen ervaren .
Rood Heerlijk
Volgens het Journal of Agricultural and Food Chemistry kunnen bepaalde verbindingen (polyfenolen) die in appels voorkomen een grote rol spelen in de gezondheid van de mens. Onderzoeken tonen aan dat Red Delicious-appels meer van deze verbindingen bevatten dan veel andere soorten en dat de overgrote meerderheid van de voedingsstoffen in de schil van de appel zit.
Maar wat is de appel met het minste suiker? Na wat research bij een grote supermarkt blijkt dat er in de Granny Smith 10 gram suiker op de 100 gram in zit, Goudreinette idem dito, evenals Elstar en JonaGold. Kortom, we gaan ervan uit dat er 10 gram suiker 100 gram appel zit.
2- De appel :
Pectine, een oplosbare en zeer hydrofiele vezel, is doordrenkt met water in het spijsverteringskanaal, verhoogt het volume van de ontlasting en vergemakkelijkt doorvoer in het geval van obstipatie. Rauw geconsumeerd, de appel heeft samentrekkende eigenschappen om bijvoorbeeld diarree te stoppen.
“In de avond kun je het beste kiezen voor fruit dat de spijsvertering ondersteunt in plaats van overbelast voor het slapengaan. Appels en peren, allebei rijk aan vezels, zijn uitstekende keuzes voor de avond.”
Een appel eten levert veel meer gezondheidsvoordelen op dan een appelsapje drinken. Al is het maar omwille van de vezels in een appel die sneller en langer voor een verzadigd gevoel zorgen. Een appelsapje vult helemaal niet; dit zijn vloeibare suikers die geen enkele meerwaarde hebben voor je gezondheid.”
Er zitten vezels en voedingsstoffen in of vlak onder de schil.Het is dus gezond. En je verspilt minder eten.
11. Bananen en appels zijn de meest gegeten fruitsoorten in Nederland, maar vergeleken met appels bevatten bananen 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor en 5x zoveel vitamine A en ijzer.
Alle vers fruit is gezond.
Daarom staan ze in de donkergroene zone van de voedingsdriehoek. Kies volop uit volgende soorten: Citrusvruchten: sinaasappel, pompelmoes*, mandarijn, citroen, limoen … Pitvruchten: appel, peer …
Waterkers is officieel het 'gezondste voedsel' ter wereld. Een onderzoek van de Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC's, vergelijkbaar met ons RIVM) laat zien dat dat waterkers de grootste dichtheid qua voedingsstoffen heeft. Waterkers scoort 100 punten, het hoogste te behalen aantal.
Een appel is caloriearm en is erg vezelrijk: er zitten 166 calorieën en 5,4 gram vezels in een appel die ongeveer 223 gram weegt. Appels helpen ook bij het afvallen. Caloriearme vruchten zijn erg vullend, waardoor je doorheen de dag minder zal eten van andere maaltijden.
Appels staan net als ander fruit in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram fruit of meer.
Appels zijn ideaal als beste fruit voor gewichtsverlies. Ze bevatten weinig calorieën maar veel vezels en vitamine C. Door de schil, die rijk is aan ursolzuur, kunnen appels helpen bij de vetverbranding en de eetlust verminderen.
Jonagold — Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Jonagold-appels een kruising tussen de knapperige Golden Delicious en de zoete Jonathan. Ze hebben een dunnere schil en een groot formaat, waardoor ze uitstekend zijn om te eten en te koken!
Appels zijn, net als alle andere fruitsoorten, erg gezond. Dit komt onder andere doordat ze veel vezels bevatten. De schil van een appel bevat zelfs nóg meer vezels dan het vruchtvlees, een goede reden om je appel met schil te eten dus!