Geen nood, je kunt de chocoladebrownies nog steeds redden met behulp van de oven of magnetron. Als je de oven wil gebruiken, plaats ze er dan gewoon opnieuw in. Afhankelijk van hoe goed de brownies al gebakken waren, kun je eerst de oven voorverwarmen en dan elke 3-5 minuten controleren of ze nu wel gaar zijn.
In dit geval zou ik zeggen dat een heel korte zap in de magnetron (40 seconden) voldoende zou moeten zijn. Misschien is de bovenkant van de brownie iets minder knapperig, maar niet veel. Als je echt vindt dat ultra-knapperigheid aan de bovenkant verplicht is, verwarm hem dan even kort (misschien 10 minuten) in de oven op medium oventemperatuur (350 F / 175 C).
Voor een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant is de oven de beste keuze. Verwarm de oven voor op lage temperatuur, plaats de brownies op een bakplaat en warm ze kort op. Dit proces herstelt niet alleen de versheid, maar geeft ook die heerlijke geur van net gebakken brownies.
Ovenmethode
Verwarm ze 5-10 minuten in de oven, of tot ze de gewenste warmte hebben bereikt . Let op dat ze niet te heet worden om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Een besmetting met Bacillus cereus is te voorkomen door restjes snel af te koelen tot 4 °C, niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren en restjes voor gebruik goed te verhitten. Het is aan te raden gerechten uit Chinees-Indische (afhaal)restaurants niet opnieuw op te warmen.
Brownies bewaren
Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Opslag: houd het koel
Zodra je brownies arriveren, zet je ze direct in de koelkast of vriezer . Goede opslag is essentieel om de kwaliteit en smaak van je brownies te behouden: Koelkast: Brownies blijven tot 2 weken vers als je ze in de koelkast bewaart, in een luchtdichte verpakking.
Fudgy brownies hebben baat bij minder cacaopoeder en de toevoeging van gehakte chocolade, die smelt met de boter om een dikke, gesmolten basis te creëren. Als je ze uit de oven haalt voordat een tandenstoker er schoon uitkomt, blijft het midden ook fudge-achtig en kleverig.
Geen nood, je kunt de chocoladebrownies nog steeds redden met behulp van de oven of magnetron. Als je de oven wil gebruiken, plaats ze er dan gewoon opnieuw in. Afhankelijk van hoe goed de brownies al gebakken waren, kun je eerst de oven voorverwarmen en dan elke 3-5 minuten controleren of ze nu wel gaar zijn.
Een brownie is goed wanneer de bovenkant er droog uit ziet en ietwat mat is. Haal hem dan uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Echt helemaal, anders breekt hij in vele stukken. Wanneer je genoeg geduld hebt kun je daarna van een heerlijke brownie genieten.
Koel ze bij aankomst. Bewaar ze in de koelkast zodat ze intact blijven. Je kunt ze eruit halen en koud eten of ze 5-10 seconden opwarmen in de magnetron als je wilt dat ze smaken alsof ze rechtstreeks uit de oven komen.
Probleem 1: Mijn brownies zijn DROOG
Als je brownies droog zijn, kan dat twee oorzaken hebben: je hebt de brownies te lang gebakken of er zit te veel bloem in je recept .
Van-scratch-gebakken Brownies zijn goed voor 28 vierkantjes (1,7 x 1,9). Serveer ze warm en voeg ijs toe . Ze zijn ook heerlijk op kamertemperatuur.
Laat ze eerst helemaal afkoelen en bedek de pan vervolgens met aluminiumfolie of plasticfolie en zet hem in de koelkast of vriezer. Bekijk onze volledige gids over het invriezen van brownies als je ze wilt bewaren voor later.
Brownies smaken de volgende dag beter. Laat ze afkoelen in de pan en zet ze dan ongesneden opzij, een nacht in een luchtdichte container of 2 lagen aluminiumfolie .
Brownies bewaren
Verpak de brownies na het bakken onder aluminiumfolie en laat ze op het aanrecht staan, dan blijven de brownies lekker lang vers. Eventueel kan je de brownies ook in stukken snijden en in een luchtdichte trommel bewaren, dan blijven de brownies ook lang vers en smeuïg.
De brownies moeten in het midden nog een beetje wiebelen, omdat ze nog een tijdje doorgaren als je ze uit de oven haalt.
Dit kan prima, eigenlijk worden ze alleen maar lekkerder als je ze een dag laat staan. Brownies zijn dus ook geschikt om een dag (of meer) van tevoren te maken. Als je de brownies luchtdicht verpakt, blijven ze op kamertemperatuur 4-5 dagen lekker.
Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C. Na deze twee dagen neemt de kans toe dat er ziekmakende bacteriën in het eten aanwezig zijn. Restjes kunnen langer bewaard worden, maar dan wel in de vriezer.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
De term reheated rice syndrome verwijst naar een voedselvergiftiging die veroorzaakt wordt door de bacterie Bacillus cereus. 'Deze bacterie komt veel voor in zetmeelrijke producten zoals rijst of pasta. Ze kunnen het zetmeel namelijk omzetten in glucose en daar houden de bacteriën van', vertelt Van der Vossen.
Het artikel benadrukte de gezondheidsrisico's en textuurveranderingen die gepaard gaan met het opwarmen van bepaalde voedingsmiddelen. Het noemde rijst, spinazie, aardappelen, eieren, kip, zeevruchten, champignons, bladgroenten, pizza, roomsausen, gebak en noedels met saus als items die niet opgewarmd hoeven te worden.