Welke chocolade kun je gebruiken bij een chocolade fontein? Bij een chocolade fontein is het belangrijk dat de chocolade gebruikt dat wat dunner is dan normaal. Gebruik dus zeker geen chocolade ganache, want dat is juist een wat dikkere substantie. Het beste kun je speciale fontein chocolade gebruiken.
Als u de meest consistente textuur en smaak voor uw chocoladefontein wilt, moet u couverturechocolade gebruiken, ook wel fonduechocolade genoemd . Couverturechocolade is speciaal ontworpen om te smelten, terwijl normale chocolade korrelig en hobbelig wordt, wat niet ideaal is.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
Een van de vragen die we vaak krijgen is, kan ik elke chocolade in een chocoladefontein doen? Het antwoord is ja… en nee. Ja, je kunt elke chocolade in een chocoladefontein doen, maar het moet zo geformuleerd zijn dat het een lagere viscositeit heeft, of, simpeler gezegd, vloeibaarder maakt .
U heeft minstens 1,8 kg nodig om deze chocoladefontein te kunnen vullen. Wij adviseren om één of meerdere zakken van 2,5kg te bestellen zodat u de chocoladefontein kunt bijvullen indien nodig. Indien de verpakking van de chocolade onaangebroken blijft kunt u deze kosteloos retourneren.
Welke chocolade kun je gebruiken bij een chocolade fontein? Bij een chocolade fontein is het belangrijk dat de chocolade gebruikt dat wat dunner is dan normaal. Gebruik dus zeker geen chocolade ganache, want dat is juist een wat dikkere substantie. Het beste kun je speciale fontein chocolade gebruiken.
Voor een middelgrote fontein die geschikt is voor 20-50 gasten, kunt u overwegen om ongeveer 4-6 kilogram (8,8-13,2 pond) chocolade te gebruiken. Deze hoeveelheid is ideaal voor grotere feesten of kleine bedrijfsevenementen. Voor een grote fontein voor 50-100 gasten, hebt u ongeveer 6-10 kilogram (13,2-22 pond) chocolade nodig.
Gebruiksaanwijzing: Plaats het apparaat op een stevige, vlakke ondergrond. Pak een kom die geschikt is voor de magnetron en vul deze met 700 gram chocolade en ¾ kopje olie (canola of plantaardig). Plaats de kom in de magnetron en roer de chocolade tot je een gladde massa hebt.
Wij raden 10KG chocolade aan met minstens 500ml zonnebloemolie gemengd om ervoor te zorgen dat de vloeistof snel genoeg loopt . Smelt de chocolade au bain marie. Giet dit vervolgens in de paellaschaal. Niet in de bovenkant van de fontein.
Wanneer je melkchocolade gebruikt in plaats van pure chocolade krijg je gewoon niet die echte chocoladesmaak die een cake of taart hoort te hebben. Zoals de smaak van pure chocola wegvalt bij verwerking, gebeurt dit ook bij melkchocola. Daarmee is dan dus ook de smaak van de melkchocola die je zo lekker vindt weg.
De beste keuze is couverture , dat favoriet is bij snoepmakers. Chocolade is verkrijgbaar in vaste repen of verschillende formaten chips en schijfjes. Als u chocoladerepen gebruikt, hak ze dan in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig smelten. Chocoladechips hebben al de ideale grootte om te smelten.
Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.
Op Baktotaal.nl vind je een ruim assortiment Callebaut chocolade in diverse smaken en uitvoeringen. Met Callebaut chocolade kun je de lekkerste creaties maken. Van bonbons tot aan chocoladerepen en van chocoladetaarten tot aan chocolade desserts.
Candy Melts hebben niet de juiste viscositeit om door de fontein te stromen en u wilt niet het risico lopen dat uw apparaat kapotgaat!
Met de ingebouwde verwarmingsfunctie kun je de temperatuur van de chocolade nauwkeurig instellen tot wel 150 °C. Dit zorgt ervoor dat de chocolade altijd de perfecte consistentie heeft om soepel over de lagen te stromen.
Gebruik een neutrale olie zoals canola of plantaardige olie. Begin met een kleine hoeveelheid ( 1 eetlepel olie voor elke 500 gram chocolade ) en voeg indien nodig meer toe. Vul de fontein: Zodra de chocolade is gesmolten en de juiste consistentie heeft, giet u deze in de basis van de fontein.
De vijzel draait en voert de chocolade omhoog door de cilinder, waardoor deze over de kroon en de lagen stroomt en terug in het bassin. Terwijl de cilinder zich vult met chocolade, kan er een kort kloppend geluid te horen zijn van de vijzel die tegen de cilinder draait .
Smelt de chocolade langzaam, op laag vuur , om ervoor te zorgen dat de chocolade niet te heet wordt en lekker dun blijft. Smelt de chocolade in een magnetronbestendige kom in stappen van tien seconden en haal hem eruit als er nog maar een paar klontjes over zijn. Laat de restwarmte de resterende klontjes smelten terwijl je de chocolade roert.
Doordat zonnebloemolie voornamelijk uit meervoudig onverzadigde vetten bestaat, kunnen deze gemakkelijk oxideren. Er komen dan, volgens onderzoekers vooral bij zonnebloemolie, schadelijke aldehyden vrij. Deze aldehyden kunnen het DNA beschadigen en daarmee ziektes in de hand werken.
Chocoladefontein reinigen
Haal de verschillende onderdelen van de fontein los (niet de motor!)en was die gewoon af in een sopje. De schaal was je ook af en daarna maak je alle onderdelen goed droog. Tip: sommige onderdelen kunnen in de vaatwasser, zeker als ze los aan of op een apparaat zitten.
De Princess 292994 chocoladefontein smelt de chocolade, en pompt deze vervolgens omhoog zodat hij over de drie lagen naar beneden stroomt. De Princess 292994 chocoladefontein is voorzien van een vermogen van 32 watt en komt met een inhoud van 0,4 liter.
De chocoladefontein met een inhoud van 1.1 liter verwarmt de chocolade en pompt het omhoog.
De beste chocolade voor een chocoladefontein is couverturechocolade . Couverturechocolade bevat een hoger percentage cacaoboter dan gewone chocolade, waardoor het ideaal is om te smelten en de gladde, vloeiende consistentie te bereiken die nodig is voor een chocoladefontein.
20 gasten of minder: 4 lbs. 20 - 50 gasten: 8 lbs. 50 - 100 gasten: 12 lbs.
En dan kom je tot de ontdekking dat voor het produceren van 1 kg vlees in de hele keten 15.000 liter water nodig is, en voor 1 kg chocola 17.000 liter.