De textuur van de jonge camembert is zacht en crèmig en zijn smaak romig, met een frisse lichtzure nasmaak. Serveer Camembert Alta Langa met breekbrood en kruidenolie of roer hem door je pasta.
De Camembert van Président is de meest gegeten camembert in Frankrijk, dat zegt eigenlijk al genoeg. Constant van kwaliteit en lekker van smaak voor jong en oud.
Zacht, smeuïg en pittig. Camembert doet het altijd fantastisch op je kaasplank! Deze witschimmelkaas wordt gemaakt in Normandië, Frankrijk.
Brie is groter dan een Camembert en wordt daardoor in partjes verkocht. Ook bevat meer Brie meer vet waardoor de kaas zachter en romiger is. Camembert wordt in z'n geheel als schijf / wiel verkocht.
Deze prestigieuze kaas, bekend om haar romige textuur en delicate smaak, wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd. Laat je verrassen door de fluweelzachte textuur en de subtiele smaaktonen van boter, paddenstoelen en aardse aroma's. Camembert de Normandie is een waar symbool van vakmanschap en kwaliteit.
Camembert versus brie
Camembert heeft een melkvetgehalte van ongeveer 45%, terwijl Brie een hoger melkvetgehalte heeft van 60% . Dit betekent dat brie romiger van smaak is en vaak een mildere en meer boterachtige afdronk heeft. Dubbele en driedubbele brie zijn nog boterachtiger, omdat ze een nog hoger melkvetgehalte hebben.
De camembertkaas (die tot de familie van de gebloemde gerijpte kazen behoort) heeft een sterke smaak . Daarom kan het een geweldige wijn denatureren, dus u kunt er de voorkeur aan geven om het te serveren met een jonge rode wijn met een beetje tannine.
Camembert bevat ongeveer 4,5 gram verzadigd vet per snee van 30 gram. Camembert is daarentegen wel gezonder dan brie, omdat aan brie nog extra room wordt toegevoegd. Camembert eet je heerlijk uit het vuistje, op een stuk stokbrood of met noten.
Zachte witte kazen zoals brie en camembert hebben een korst die je prima kunt eten. Deze kazen krijgen hun karakteristieke uiterlijk door de schimmel Penicillum camemberti. Dit is een 'goedaardige' schimmel die familie is van penicilline en de schimmel op droge worst.
Ze zijn wel erg verschillend. Brie is boteriger, zelfs als hij perfect gerijpt is. Camembert is sterker en heeft een beetje zuur.
Camembert is ontstaan in Normandië, waar het terroir met zijn weilanden in de buurt van de Atlantische Oceaan de kaas een broccoli-achtige geur geeft . Brie daarentegen wordt verder landinwaarts verbouwd in de regio Il-de-France en heeft een meer paddenstoelenaroma.
Camembert is een witte schimmelkaas, die van koemelk wordt gemaakt. De gebruikte schimmel is Penicillium camemberti. Een camembert heeft een gewicht van zo'n 250 gram, een dikte van 3 centimeter en een diameter van 10 à 11 centimeter.
Tunworth Camembert Kaas . “De beste Camembert ter wereld” – Raymond Blanc.
Schimmelkazen zoals brie en camembert zijn bij de productie bewerkt met schimmelsporen, waardoor ze hun karakteristieke sterke smaak krijgen. Geen zorgen, de schimmels zelf zijn niet ongezond (tenzij je er natuurlijk allergisch voor bent).Maar helaas zijn deze kaassoorten toch geen al te beste keuze.
De bekende Port Salut is gebaseerd op de recepturen van oude abdijkazen uit het Oosten van Frankrijk. Dankzij de zachte en toegankelijke smaak is Port Salut een zeer populaire kaas.
Het spreekt voor zich dat u uw vrienden op een vriendelijke manier uitlegt dat de korst van zachte kazen zoals camembert en brie niet alleen eetbaar is, maar dat deze ook de zintuiglijke ervaring compleet maakt door de smaak te verrijken en een prachtig contrast in textuur te creëren tussen de korst en het hart van de kaas.
De Normandische Camembert behoort tot de familie van zachte kazen met een witte korst. Hij is gemaakt van rauwe melk, geproduceerd door Normandische koeien die meer dan 6 maanden per jaar grazen.
Een heerlijk kaasje uit Frankrijk
Deze kaas is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gegeten. Een populaire manier om camembert te serveren is als onderdeel van een kaasplank of borrelplank. Het kan worden geserveerd met vers stokbrood, crackers, druiven en noten.
Vermijd zout brood beleg zoveel mogelijk. Vleesbeleg met veel zout zijn: rookvlees, rauwe ham, cervelaatworst, bacon en salami. Ook kaas is zout. Minder zoute kaassoorten zijn: Milner-minder zout, Maaslander en smeerkazen van Slankie of La Vache qui rit.
Camembert komt oorspronkelijk uit Normandië. Samen met de brie is dit de meest populaire kaas uit Frankrijk. Ook is deze vol van smaak, romig en soms een tikje pittig, afhankelijk van de rijping.
De romige textuur van camembert lijkt misschien wel de bad boy van de kaasplank, maar het bevat minder vet dan sommige andere kazen (ongeveer 23 procent, 14 procent verzadigd) . Het zoutgehalte is hoog (1,5 g of meer per 100 g), dus wees zuinig met hoeveel u eet. Gefrituurde camembert bevat nog meer vet.
De body van zowel Brie als Camembert is erg vergelijkbaar, hoewel Brie dichter is en een hoger vetgehalte heeft van ongeveer 65%. De camembert heeft ongeveer 45% vet. Beide kazen hebben zachte, vloeibare lichamen als ze rijp zijn . De dichtere Brie heeft iets meer tijd nodig om te rijpen.
Een panel van proevers meldde dat de bitterheid van de kaas toenam naarmate deze rijper werd. Dit kwam waarschijnlijk doordat enzymen uit de schimmel op het oppervlak van de kaas bitter smakende chemicaliën vrijgeven door vetten en eiwitten af te breken , hetzelfde proces waardoor de kaas vloeibaar wordt, aldus Nicklaus.
Camembert is traditioneel een kaas van koemelk, maar sommige kleinschalige producenten maken ook hun eigen geiten- of schapenkaasvarianten .