De voedingsmiddelen kunnen de volgende voedingsstoffen bevatten: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en water. Al deze voedingsstoffen hebben in je lichaam een of meerdere specifieke taken. Wat voor taken deze voedingsstoffen hebben in je lichaam zie je in de onderstaande illustratie.
Er zijn zes groepen voedingsstoffen: koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en water. Hiernaast bevatten bruin brood en veel groenten en fruit vezels. Dit zijn geen voedingsstoffen, maar je hebt ze wel nodig.
Calcium, chloor, kalium, fosfor, natrium en magnesium zijn allemaal mineralen. Van spoorelementen hebben we dagelijks een aantal microgram of milligram nodig.
Kalium is een mineraal dat veel mensen verwarren met calcium. Toch is het heel iets anders. Kalium is samen met chloride en natrium onder andere betrokken bij het regelen van de vochtbalans in het lichaam.
Als je dieet voldoende eiwit en calcium bevat, is de kans groot dat je genoeg fosfor binnenkrijgt. In de meeste voeding zit fosfor, maar voedingsmiddelen die rijk aan eiwit en calcium zijn, bevatten vaak veel fosfor. Zo zit er veel fosfor in zuivel, vis, vlees en gevogelte.
Voedingsstoffen hebben in je lichaam een of meerdere taken. Ze kunnen dienen als brandstoffen (energie leveren), bouwstoffen (voor groei, ontwikkeling en herstel van cellen), reservestoffen (slaat je lichaam op) en/of beschermende stoffen (beschermen tegen ziektes).
Een normale hoeveelheid voedsel om op een dag te eten, verschilt van persoon tot persoon. Dit hangt af van factoren zoals lengte, leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en genetica. Over het algemeen omvat het echter drie uitgebalanceerde maaltijden. Een typische volwassene heeft dagelijks ongeveer 2.000 tot 2.500 calorieën nodig.
Vruchten zoals sinaasappels en grapefruits bevatten een grote hoeveelheid flavonoïden en vitamine C, die een rol spelen bij de bescherming van je hart. "Flavonoïden verlagen het risico op beroertes en vitamine C zou het risico op hart- en vaatziekten verlagen", aldus Khorana.
Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan verstopte slagaders helpen voorkomen en je risico op hart- en vaatziekten verlagen. Enkele voorbeelden zijn bessen, bonen, tomaten, vis, haver, bladgroenten en meer. Atherosclerose (slagaderverkalking) treedt op wanneer vetafzettingen zich ophopen langs de slagaderwanden.
Nutrient 8 zorgt ervoor dat de micro-organismen in S-Oil Treat een krachtige en gezonde biomassa behouden bij aerobe bioremediatie van met olie verontreinigde grond . Een mengsel van stikstof en fosfor gebruikt in een verdunde waterige oplossing.
Er zijn zeven essentiële mineralen, waaronder natrium, ijzer, kalium, calcium, magnesium, zink en fosfor. Calcium, dat essentieel is voor de gezondheid van de botten, spier- en zenuwfunctie en bloedsomloop , is te vinden in onze botten en tanden. Bronnen van calcium zijn zuivel, bladgroenten en vis zoals zalm.
Water zorgt voor een elastische en stralende huid
De huid bestaat voor 70% uit water. Water is daarom essentieel voor de huid: het maakt haar elastisch en stralend. Een goed gehydrateerde huid is zacht en glad. Een droge huid is gebarsten, witachtig, trekkerig en voelt niet echt fijn aan.
Eiwitten zijn geen reservestof. Ze worden dus niet in het lichaam opgeslagen. Koolhydraten dienen vooral als brandstof, maar kunnen ook als bouwstof en reservestof gebruikt worden. Vetten dienen vooral als brandstof en reservestof, maar kunnen ook als bouwstof worden gebruikt.
Suikers, zetmeel en vezels zijn vormen van koolhydraten in onze voeding. Suikers en zetmeel zijn koolhydraten die een belangrijke bron van energie zijn voor het lichaam.
Vezels in voeding
Voedingsvezels komen vooral uit de celwand van planten. Belangrijke bronnen van vezels zijn groente, fruit, aardappelen, volkorenbrood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten. Bij het malen van graankorrels tot bloem of het pellen van rijst, wordt een groot deel van de vezels verwijderd.
Vitaminen helpen je lichaam groeien en werken zoals het hoort. Er zijn 13 essentiële vitaminen — vitamine A, C, D, E, K en de B-vitaminen (thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, biotine, B 6 , B 12 en foliumzuur) .
De voedingsmiddelen kunnen de volgende voedingsstoffen bevatten: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en water. Al deze voedingsstoffen hebben in je lichaam een of meerdere specifieke taken. Wat voor taken deze voedingsstoffen hebben in je lichaam zie je in de onderstaande illustratie.
Calcium is essentieel voor de goede werking van spieren, en een tekort kan leiden tot onvoldoende samentrekking en ontspanning van de spieren. Botpijn en zwakte: Omdat calcium een bouwsteen is van botten, kan een tekort leiden tot botpijn en zwakte.
Verminder de inname van deze voedingsmiddelen met veel fosfaat :
Chocolade – puur, wit of melk. Fudge. Bovril, Marmite.
Als de nieren onvoldoende werken, hoopt het fosfaat zich in het bloed op en dit kan botproblemen veroorzaken en het proces van bloedvatverkalking versnellen. Ook kan het fosfaat zich ophopen onder de huid wat tot jeuk kan leiden. De namen fosfaat en fosfor worden door elkaar gebruikt.