Roerei: Kruiden en specerijen zoals chili, komijn, bieslook en dragon werken erg goed bij roerei. Een beetje hete saus is ook een traktatie! Je kunt je kruiden eroverheen strooien of door het eimengsel roeren, zodat de vluchtige oliën vrijkomen tijdens het koken.
Welke kruiden bij roerei? Naast peper en zout kan je ook verse kruiden gebruiken voor de afwerking. Roerei met bieslook is een topcombinatie, maar verse basilicum, peterselie en (gedroogde) oregano of rozemarijn zijn dat evenzeer.
Met onze ei kruiden breng je alle eiergerechten letterlijk in een handomdraai op smaak. Deze kruidenmix bestaat uit zout, tomaatvlokken, paprikavlokken, ui, oregano, peterselie, bieslook, Tellichery peper en lavas.
Zout en peper
Zout en peper zijn key voor het bakken van een lekker spiegelei. Als je het ei in de pan hebt gedaan, breng het dan op smaak met wat zout en peper. Je kunt ook andere kruiden toevoegen. Wij zijn bijvoorbeeld fan van piment d'espelette of pul biber over ons eitje.
Zout versterkt de eiersmaak, peper voegt wat pit toe en de paprika voegt een subtiele warmte en zoetheid toe . Natuurlijk, afhankelijk van het soort paprika dat je gebruikt, kun je echt veel met smaak spelen! Sommige zorgen voor een pittig gebakken ei, terwijl andere het hartiger en zoeter maken.
Laatst maakte ze bij de lunch roerei met peterseliepesto voor me, waar ik helemaal weg van was. Het recept is goed voor iets meer dan een kopje pesto, maar het is zo lekker dat je het op alles van toast tot tomaten gaat doen, dat beloof ik.
Gebruik dan extra vierge olijfolie of kokosolie bij het bakken. Er wordt wel eens gezegd van extra vierge olijfolie dat het niet geschikt is om in te bakken omdat hierdoor een deel van de smaak en vitamines van de olijfolie verloren gaan.
Mix eieren met peper en zout, laat de boter in de pan smelten en roer zachtjes totdat de eieren er zijdezacht uitzien. Garneer met bieslook en geniet direct!
Koken op middelhoog vuur levert roerei op die luchtig, romig en dik zijn. Om je eigen fijne kruidenmix te maken, roer je 1/4 tl (1 ml) gedroogde peterselie, 1/4 tl (1 ml) gedroogde bieslook en 1/8 tl (0,5 ml) gedroogde dragon door elkaar.
Probeer een balans van verse groenten, kaas, verse kruiden en kruiden toe te voegen . Enkele heerlijke variaties zijn: Tomaten en Cheddar kaas. Asperges, bieslook en geitenkaas.
Thuis koken is waar u uw zoutinname kunt controleren. Enkele om te proberen: oregano, basilicum, rode pepervlokken . Voeg kruiden toe in plaats van zout aan roerei.
Een rauw ei is vanaf de legdatum, die vermeld staat op het ei, tot een maand te bewaren in de koelkast. Bewaar de eieren in het doosje en draai ze met het puntige deel naar beneden, zo blijft de dooier langer in het midden hangen. Bewaar ze ook niet te dicht bij etenswaren met een sterke smaak of geur.
In de Marokkaanse keuken worden veel kruiden gebruikt. De smaken, geuren en kleuren van bekende gerechten zoals tajine en couscous worden bepaald door de kruiden die er in gaan. Populaire kruiden zijn zwarte peper, witte peper, gember en kurkuma.
Verhit de pan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe; boter geeft een rijke smaak en zorgt ervoor dat je gebakken ei niet aanbakt. Zodra de boter gesmolten is en net begint te bruisen, breek je het ei in de pan. Laat het ei rustig bakken tot het eiwit volledig gestold is, maar het eigeel nog zacht.
Heel veel mensen twijfelen over welke olie ze kunnen gebruiken voor een gebakken ei of omelet. Maar dat hoeft niet, want je kan in principe alles gebruiken wat je maar wilt. Denk aan: zonnebloemolie, olijfolie, een klontje boter, kokosolie en een cookingspray.
Aanvullende kruiden zijn onder andere basilicum, salie, bonenkruid, tijm, dille, peterselie en bieslook . Voor een Tex-Mex-versie gebruikt u in plaats van kruiden 2 tl (10 ml) salsa. Gekookt ei en kruiden kunnen worden gehakt en in het midden van een grote volkoren tortilla worden uitgespreid.
Voor een snel en gezond ontbijt, begin met wat geurige tijm en wat verse eieren van de boerderij. Eieren zijn een uitstekende bron van proteïne en leveren de brandstof om de dag door te komen.
De eigenschappen van de essentiële olie van peterselie worden omschreven als chemobeschermend omdat ze bepaalde stoffen (zoals de giftige stoffen die vrij komen bij sigarettenrook) kan neutraliseren. Myristicine en apigenine hebben ook een gunstig effect op de lever.
Hoe lang moet een ei koken in kokend water? Wanneer je een ei in de pan doet wanneer het water al kookt, bestaat de kans dat het ei openscheurt en leegloopt. Je kunt dit voorkomen door een beetje zout toe te voegen aan het water. Een ei koken in kokend water duurt gemiddeld 8 minuten.
Mijn zus maakt vaak roerei met paprika voor het ontbijt, en ik snap wel waarom: het is een heerlijke manier om de dag te beginnen !
Wij raden een flinke snuf zout aan voor elk paar eieren dat u wilt koken. En het is het beste om de eieren iets te weinig te kruiden voordat u ze kookt , want als u eenmaal natrium hebt toegevoegd, is er geen weg meer terug.