Remia Tosti Quick is een rijk gevulde tomatensaus waarmee je in een handomdraai een heerlijke tosti maakt. 1 Smeer de Tosti Quick saus op een boterham. 2 Leg er vervolgens een plak kaas en eventueel een plak ham op. Dek het geheel af met een tweede boterham.
Gezondheid
Sauzen zoals Tosti quick saus zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
Croque-monsieur, nét anders dan 'onze' tosti – De Franse croque-monsieur is een tosti met bechamelsaus.Hij gaat niet in het tostiapparaat, maar in de oven. Knapperige bite en romige smaak wisselen elkaar af. In Franse (vooral Parijse) cafés staat hij al ruim een eeuw op de menukaart als snelle lunchhap of snack.
Ketchup of curry zijn klassieke sauzen, maar je kunt ook denken aan mayonaise, mosterd of een zelfgemaakte saus.
De tosti (Nederland) of croque-monsieur (België/Frankrijk) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee dungesneden sneetjes brood samen met het tussenliggende beleg te roosteren in een tosti-ijzer (croque-monsieurmachine), grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan.
In principe heeft een tosti dezelfde voedingswaarden als een boterham met kaas. Als u het broodje met exact dezelfde ingrediënten en dus niet extra's in het tosti-ijzer stopt, is een tosti dus gewoon even gezond als een koude boterham met kaas.
Om een lekkere tosti te maken kun je het beste jong belegen kaas gebruiken, dit smelt namelijk goed. Als je van oude kaas houdt, kun je dit ook gebruiken op je tosti, laat hem dan wat langer in het tosti-ijzer zitten. Op die manier kan de oude kaas goed smelten en heb je een lekkere tosti met oude kaas.
Traditiegetrouw wordt een tosti met ketchup geserveerd: daar is niets mis mee. Ketchup is gemaakt van tomaten, levert geen vet en bevat minder calorieën dan bijvoorbeeld mayonaise. In het algemeen geldt dat rode sausjes beter zijn dan witte. In deze vorm kun je er gemakkelijker mee dippen in de saus naar keuze.
De mensen die zeggen dat een tosti in de pan gebakken hoort te worden, adviseren om boter of mayonaise (of beiden) op de buitenkant te smeren. Dat zorgt voor knapperig brood. Bak hem in dit geval op een middelmatige stand. Bij hoog vuur smelt de kaas wel, maar wordt het brood niet krokant.
Saus. Gebruik er daarnaast het liefst geen saus bij, dit zijn alleen maar extra calorieën. Je kan je tosti ook extra smaak geven met kruiden of neem er een rauwkost salade bij.
Een croque-monsieur (of tenminste, de Belgische variant ervan) bestaat uit twee sneetjes (meestal wit) brood belegd met kaas en ham, die in een croque-monsieurapparaat of tussen een grilltoestel lekker goudbruin gebakken worden.
Een Monte Cristo-sandwich is een variant op de croque monsieur , maar dan met plakjes kalkoen, ham en Zwitserse kaas.
Croque-monsieur is standaardtaal in België.
Standaardtaal in Nederland is tosti.
Je hoeft niet te stoppen met het eten van sandwiches, zeggen voedingsdeskundigen . Maar je kunt ze gezonder maken, met voedzamere broden en vullingen. Onze sandwiches waren niet altijd zo slecht voor ons. Sandwiches zijn de afgelopen 40 jaar minder gezond geworden, Dr.
Als je precies dezelfde kaassoort (en brood) gebruikt is een tosti niet ongezonder dan een broodje met kaas. Het smelten van de kaas heeft geen invloed op de voedingswaarden. Daarom maakt het dus ook niet uit of je nou een tosti of een normaal broodje met kaas eet.
Nee, een tosti is niet ongezonder dan een dubbele boterham met ham en kaas.
Hoewel er geen wetenschappelijke reden is waarom brood en boter zo lekker samen smaken , lijkt iedereen het erover eens dat boter eten met brood een van de beste culinaire ervaringen in het leven is. Sommigen beweren dat het toevoegen van boter aan brood voor het roosteren de smaak van deze toch al heerlijke combinatie versterkt.
Besmeer je tosti altijd met een beetje boter aan de buitenkant, hierdoor krijg je een heerlijk krokante korst. Smeer wel altijd een dun laagje; als je te veel boter gebruikt, heb je kans op een kleffe, zompige tosti.
Eén van die redenen is dat er (in ieder geval voor het gevoel) minder korst te eten is. Het grootste oppervlakte van de tosti is namelijk geroosterd brood en gesmolten kaas. Een andere reden is dat een punt van een driehoek makkelijker te dippen is in de ketchup of een andere saus naar smaak.
In Groot-Brittannië wordt ketchup soms bij wentelteefjes geserveerd .
Of toch niet? Het antwoord is simpel: nee. Zodra de kaas wordt verwarmd verandert er niks in de hoeveelheid voedingsstoffen of aantal calorieën. Omdat het er vetter uitziet denken we dat het ook ongezonder is, maar dat is dus niet zo.
Waarom is de tosti weer zo populair? Het geheim van een goede tosti zit in de combinatie van brood met een krokante korst en een smeuïge vulling. Een tosti is snel, makkelijk en naar eigen smaak in te vullen. Je kan er een tosti op elk moment van de dag eten.
Om goed te smelten moet een kaas eerst en vooral jong zijn en nog veel vocht bevatten. Rijpere, oudere kazen bevatten minder vocht en hebben stevigere eiwitten, die niet meer smelten. Denk maar aan het verschil tussen parmezaan en gruyère. Ook de zuurtegraad speelt een rol.
Een tosti van twee dikke boterhammen ziet er dan wel smakelijk uit, maar het duurt een stuk langer voordat de kaas smelt. Je loopt dan het risico dat je brood zwart is, terwijl de kaas nog niet gesmolten is. Kies liever geen brood met te veel gaten, want anders loopt de kaas er zo uit.
Maar wat is de juiste keuze? Kies voor jouw favoriet! Er zijn namelijk geen regels voor het maken van een tosti. Onze favorieten zijn wit desembrood, meergranen brood, meergranen desembrood en natuurlijk het klassieke casinobrood.