De melding "oproep geblokkeerd" betekent dat een inkomende of uitgaande oproep niet tot stand is gekomen omdat deze is tegengehouden door een beveiligingsinstelling, spamfilter of een bewuste blokkade. Five9
Als je een beller blokkeert, gebeurt er het volgende: Als je het nummer geblokkeerd hebt: De beller wordt direct doorgeschakeld naar je voicemail. Als je voicemail uitgeschakeld is: Dan hoort de beller mogelijk dat je in gesprek bent of niet bereikbaar bent, afhankelijk van de provider.
Een geblokkeerd gesprek is een oproep naar een nummer die niet tot stand komt omdat de ontvanger de telefoon zo heeft ingesteld dat het nummer van de beller wordt geweigerd of geblokkeerd . Mensen kunnen oproepen op hun telefoon blokkeren door specifieke telefoonnummers of contactpersonen te blokkeren.
Te vinden hier (Samsung Android-telefoons): Instellingen (tandwielpictogram) - Apps - Samsung-app-instellingen - Oproepinstellingen - Aanvullende diensten - Oproepblokkering - Alle inkomende oproepen (schakel in).
Geblokkeerde accounts zoeken of iemand deblokkeren
De blokkering van een nummer opheffen
Open de telefoon-app op je Android-apparaat. Tik op de drie verticale puntjes om het menu te openen en tik vervolgens op Instellingen. Tik op Geblokkeerde nummers om een lijst met geblokkeerde nummers weer te geven. Tik op het rode streepje naast het geblokkeerde nummer dat je wilt deblokkeren.
Je ontvangt de oproepen van bepaalde nummers of personen niet meer. Een mogelijke verklaring is dat ze door een filter worden geblokkeerd. We raden je aan om in de instellingen van je toestel te kijken of die nummers of personen misschien voorkomen op je lijst van geblokkeerde nummers.
Ga naar de Instellingen-app op je iPhone. Tik op Apps en vervolgens op Telefoon. Kies een van de volgende opties: Nooit: Oproepfiltering is uitgeschakeld en je iPhone gaat over wanneer je een oproep ontvangt van een onbekend nummer.
Ga naar het menu 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') en klik op 'Extensies'. Zoek 'Ad Blocker' in je lijst met extensies en schakel het selectievakje ernaast uit . Hiermee wordt de extensie uitgeschakeld, maar niet verwijderd. Om de extensie volledig te verwijderen, selecteer je 'Ad Blocker' in de lijst en klik je op 'Verwijderen'.
Een geblokkeerd gesprek is een telefoongesprek waarbij het telefoonnummer van de beller opzettelijk verborgen of onzichtbaar is voor de ontvanger . Dit betekent dat wanneer het gesprek binnenkomt, de telefoon van de ontvanger meestal 'Geblokkeerd', 'Privé' of 'Onbekend' weergeeft in plaats van het telefoonnummer van de beller.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
Een van de snelste manieren om erachter te komen of je geblokkeerd bent, is door de persoon die je probeert te bereiken te bellen. Als de telefoon één keer overgaat en vervolgens naar de voicemail gaat , kan dit betekenen dat je geblokkeerd bent. Je oproep kan ook na één keer overgaan naar de voicemail gaan als hun telefoon uitgeschakeld, leeg of in de 'Niet storen'-modus staat.
Het beëindigen van spraakdiensten kan ertoe leiden dat uw uitgaande oproepen worden geblokkeerd of als spam worden aangemerkt om verschillende redenen, bijvoorbeeld als u: uw nummerweergave voor uitgaande oproepen blokkeert ; uw telefoonnummer vervalst; een automatische beller gebruikt om overmatig veel oproepen te plaatsen.
Wanneer je een telefoonnummer of contact blokkeert, kan deze jou nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar je ontvangt hiervan geen melding. contact blokkeert, kan deze jou nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar je ontvangt hiervan geen melding.
Geblokkeerde nummers op je iPhone terugvinden.
Ga naar de Telefoon-app > Instellingen > Oproepinstellingen > Meer instellingen > Oproepen blokkeren. Schakel de blokkering uit als deze aan staat.
Open de Instellingen-app op je telefoon. Ga naar Aanvullende services of Oproepinstellingen. Klik op Oproepblokkering en kies Spraakoproepen. Selecteer de specifieke oproepbeperking die je wilt uitschakelen.
Op iPhone of iPad
Open Instellingen, tik op Apps en vervolgens op Safari. Schakel Pop-ups blokkeren in of uit.
Wat houdt het blokkeren van een telefoonnummer in? Het blokkeren van een telefoonnummer zorgt ervoor dat je geen belletjes, berichten of andere vormen van contact van dat nummer ontvangt. De persoon die je hebt geblokkeerd krijgt hier geen melding van, maar zal simpelweg merken dat je niet meer bereikbaar bent.
Controleer of Vliegtuigmodus en Niet storen uitgeschakeld zijn. Ga naar Instellingen > Telefoon > Doorschakelen en zet dit uit indien actief. Zorg dat je toestel is bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie. Controleer of Bellen via 4G (VoLTE) is ingeschakeld.
Een nummer deblokkeren
Open je Telefoon-app. Geblokkeerde nummers. Deblokkeer.
Een geblokkeerde contactpersoon deblokkeren
Ga naar de Instellingen-app op je iPhone. Tik op 'Apps' en tik vervolgens op 'Telefoon'. Tik op 'Geblokkeerde contacten' en tik vervolgens op 'Wijzig'. en tik vervolgens op 'Deblokkeer'.
Misschien kan je telefoon niet worden aangemeld bij het netwerk omdat je simkaart geblokkeerd is. Dit gebeurt als je een betalingsachterstand hebt. Je kunt pas weer bellen als je geen betalingsachterstand meer hebt.
De meest directe manier om te controleren of je telefoonnummer geblokkeerd is, is door te bellen. Let hierbij goed op wat er gebeurt: Eén keer overgaan en direct doorgestuurd naar voicemail: Dit is een van de meest voorkomende indicatoren dat je mogelijk geblokkeerd bent.