Ongepasteuriseerde honing kan sporen van de bacterie Clostridium botulinum bevatten, wat gevaarlijk kan zijn voor een zich ontwikkelende baby. Gebruik alleen gepasteuriseerde honing tijdens de zwangerschap.
Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kun je honing eten. Alleen kinderen jonger dan 1 jaar kun je beter geen honing geven. Voor hen kan het schadelijk zijn. Baby's kunnen namelijk ziek worden van de sporen van de schadelijke bacterie clostridium botulinum, die soms in honing voorkomt.
Ja, het is veilig om honing te eten tijdens de zwangerschap . Hoewel het niet veilig is om honing te geven aan baby's jonger dan een jaar, zal het eten van honing tijdens de zwangerschap geen kwaad doen aan jou of je ongeboren kind. Dat komt omdat je volwassen maag de bacteriën in honing aankan die baby's soms ziek maken met een zeldzame ziekte genaamd botulisme.
Honing is een product, dat niet wordt gepasteuriseerd omdat hierdoor de natuurlijke samenstelling van honing wordt aangetast. Net als in bijvoorbeeld rauwmelkse kaas kunnen in heel zeldzame gevallen sporen van botulisme voorkomen.
Bloemenhoning is een speciale honing gemaakt van nectar afkomstig uit ontzettend veel verschillende soorten bloemen. Deze honing is uniek en bijzonder omdat het een combinatie is van verschillende nectarbronnen, waardoor het een gevarieerde en complexe smaak heeft in vergelijking met andere honingsoorten.
In tegenstelling tot zuivelproducten gaat het bij het pasteuriseren van honing niet om voedselveiligheid, aangezien natuurlijke honing een van de veiligste voedselproducten is die je kunt eten. In plaats daarvan wordt pasteurisatie voornamelijk gedaan om het natuurlijke proces van kristallisatie te vertragen, of wanneer vloeibare honing na verloop van tijd stijf en knapperig begint te worden .
Nitraatrijke groenten (andijvie, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, postelein, raapstelen, rode biet, sla, spinazie, spitskool en venkel) werden lange tijd beschouwd als mogelijk schadelijk voor de gezondheid.
Dit kruid bevat bepaalde plantengifstoffen, die in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor jou en je baby. Zo bevat basilicum de stof estragol. Voor jou kan deze stof normaal gesproken weinig kwaad. Omdat je kindje nog zo klein is, kan dezelfde hoeveelheid stof voor hem wel schadelijk zijn.
Het is verstandig om je inname van kaneel te beperken tijdens je zwangerschap. Kruiden en specerijen bevatten bepaalde plantengifstoffen, die in grote hoeveelheden schadelijk zijn voor jou en je ongeboren kindje. Zo bevat kaneel de stof coumarine. Een teveel hiervan kan tot leverschade en bloedingen leiden.
Als je zwanger wil worden, zijn reizen naar gebieden waar vaak malaria of gele koorts voorkomen, afgeraden. In verband met het zikavirus, worden vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn, afgeraden om te reizen naar Zuid - en Centraal-Amerika, de Caraïben, Kaapverdië en sommige eilanden in de Stille Oceaan.
Beter om regelmatig te vermijden : producten op basis van gebak, zoals saucijzenbroodjes of pasteitjes. banketgebak of gebak met veel romige vulling of toppings.
Wat mag je niet eten/drinken als je zwanger bent? Rauwe melk, leverproducten en rauw vlees moet je laten staan als je zwanger bent. Door het eten van rauw vlees (zoals filet américain, ossenworst, rauwe ham en , kun je voedselinfecties krijgen. De bekendste is wel de infectie toxoplasmose.
Omdat de darmflora van kinderen tot 1 jaar oud nog niet volledig is ontwikkeld, kunnen de sporen ontkiemen en in de darm toxine gaan produceren. Infantiel botulisme treedt in 98% van de gevallen op bij baby's in de leeftijd van 1 tot 6 maanden.
Heet baden is gevaarlijk.
Neem tijdens het einde van de zwangerschap enkel een bad op lichaamstemperatuur (niet meer dan 37°). Warm water kan een verhoogde hartslag bij de baby veroorzaken.
Eieren kunnen besmet zijn met de listeria bacterie en met de salmonellabacterie. Vooral de salmonella is een beruchte bacterie als het om voedselvergiftiging gaat. Als je zwanger bent is het extra vervelend als je een voedselvergiftiging krijgt waardoor je moet braken en diarree hebt. Dat wil je liever niet.
Kroepoek kun je beter niet eten. Kroepoek wordt gemaakt van garnalen.Hierin kunnen schadelijke stoffen zitten zoals kwik of dioxine, wat gevaarlijk kan zijn voor je ongeboren baby. Heb je wel een keer een aantal stukjes kroepoek gegeten, dan hoe je je niet gelijk zorgen te maken.
Voor wie graag zoet eet op het brood, is vers fruit zoals schijfjes banaan, aardbeien in het seizoen, perzik, kiwi of nectarine aan te raden. Fruit kan aan de oppervlakte bevuild zijn door aarde.In de aarde kunnen verschillende microben voorkomen.Deze kunnen toxoplasmose veroorzaken.
Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen voor nadelige effecten op de foetus of de zwangerschap. De NHG-Standaard Zwangerschap en Kraamperiode noemt gember als voorkeursmiddel bij matige klachten van misselijkheid tijdens de zwangerschap. De geadviseerde dosering is viermaal daags 250 mg.
Ananas staat bovenaan de lijst van fruitsoorten die vermeden moeten worden om zwanger te worden. Een enzym in ananas, genaamd bromelaïne, is in verband gebracht met een hoge menstruatiebloeding en baarmoederbloedingen.
Ook bevat ananas veel fruitsuiker, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Je wilt je bloedsuikerspiegel zoveel mogelijk stabiel houden, zeker tijdens je zwangerschap.
Conclusie: Komkommers, Een Verfrissende Superfood voor Vrouwen. Of je nu zwanger bent, in de overgang zit of herstellende bent na de bevalling, komkommers zijn een gezonde en verfrissende aanvulling op je dieet.
Ongepasteuriseerde honing kan sporen van de bacterie Clostridium botulinum bevatten, wat gevaarlijk kan zijn voor een zich ontwikkelende baby. Gebruik alleen gepasteuriseerde honing tijdens de zwangerschap.
Dit doodt alle nuttige enzymen en voedingsstoffen, waardoor er een verheerlijkte suiker overblijft. Tip: Als de honing ultra dun is, ongeacht de temperatuur, is het vrijwel zeker gepasteuriseerd . Wees ook voorzichtig als uw honing te glad van textuur is (vooral na een paar maanden op de plank) - dat gebeurt nooit op natuurlijke wijze.
Wat is het verschil tussen heldere en vaste honing? Hoe hoger het fructosegehalte, hoe langer de honing vloeibaar blijft. Sommige honingsoorten bevatten meer glucose dan fructose en zullen daarom snel kristalliseren. Er is geen verschil in smaak of voedingswaarde tussen deze twee toestanden .