Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Eierkoeken kunnen het beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Eierkoeken zijn in een goede vriezer (-18°C) ca.2-4 weken houdbaar, daarna drogen ze snel uit.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Conclusie: hoe gezond zijn eierkoeken? Eierkoeken leveren weinig voedingsstoffen en zijn daarom niet per definitie gezond te noemen. Ze dragen niet bij aan een gezond eetpatroon. Omdat ze in vergelijking met andere koeken minder calorieën leveren kunnen ze theoretisch gezien helpen bij afvallen.
Het bewaren van de ontbijtkoek
Je kunt deze koek namelijk heel goed bewaren. Stop de koek in een luchtdichte trommel, want dan blijft die wel 3 tot 4 dagen goed. Je kunt deze lekkernij ook invriezen. Snijd de koek in plakken en stop elke plak in een diepvrieszakje.
Ontbijtkoek kan lang bewaard worden in een goed afgesloten plastic zak, op een schone en droge plek. Onze ontbijtkoeken bevatten geen conserveringsmiddelen daarom is het raadzaam bij warm weer de ontbijtkoek in de koelkast te bewaren.
Het is inderdaad waar dat ze weinig calorieën bevatten, zo'n 85 per stuk. In dat opzicht hoef je dus niet bang te zijn dat je enorm aankomt als je er af en toe eens eentje eet. Dat maakt deze koeken echter zeker niet verantwoord. Ze bevatten nauwelijks nuttige nutriënten, om maar iets te noemen.
Een krentenbol is natuurlijk niet zo gezond als een gewoon bruin broodje of een volkorenboterham, maar ze zijn zeker niet slecht. Een krentenbol weegt ongeveer 50 gram en bevat 140 kilocalorieën. Een prima tussendoortje dus! Een krentenbol bevat redelijk wat koolhydraten en vezels, en veel ijzer en foliumzuur.
De winnaar: Gelijkspel, want de snacks gaan bijna gelijk op. In een eierkoek zitten iets meer calorieën en koolhydraten en, heel logisch, eiwitten. Een plakje ontbijtkoek bevat iets minder vet en iets meer vezels. Een echte gezonde winnaar kunnen we niet aanwijzen, omdat er in de tussendoortjes veel suiker zit.
Er zitten 227 kilocalorieën in 1 extra groot (75 gram) eierkoek. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'eierkoek'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Als je bakt, kun je prima oudere eieren gebruiken, tenzij je eiwitten opklopt voor volume voor meringues, macarons of soufflés ; dan zijn versere eieren - en "strakke" versus vloeibare eiwitten - essentieel, zegt Makuch. Oudere eieren zijn ook goed om te roeren, hard te koken of te devilen, zegt Makuch.
Niet consumeren na TGT-datum vanwege kans op uitgroei ziekmakende bacteriën.
Brood is 1 maand houdbaar in de vriezer. Dat geldt voor alle soorten brood, zoals volkorenbrood, bruinbrood en witbrood. Als je brood in de vriezer bewaart, heb je elke dag vers brood. Haal alleen de boterhammen uit de vriezer die je gaat opeten.
Houdbaarheid: Tompouce kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Voor vrijwel alle baksels geldt dat je ze vrij gemakkelijk kunt invriezen. Dat kan zowel in z'n geheel (een hele taart) als per portie (per punt). Zorg dat je het gebak goed verpakt in vershoudfolie en leg het dan in de vriezer. Het is zo tot ongeveer drie maanden houdbaar.
Met onze huidige voeding krijgen we teveel suiker en zout binnen en te weinig van het onverzadigde vet. Helaas is dat niet zo goed voor ons hart, bloedvaten en cholesterol. Dus schoolkind (en volwassene) smeer wat vaker pure pindakaas op je brood, in plaats van kaas, vleeswaren en zoet beleg.
Eet niet te veel gedroogd fruit. Gedroogd fruit bevat namelijk per 100 gram meer suiker dan 100 gram vers fruit. Hierdoor krijg je met gedroogd fruit al snel te veel suiker binnen. Eet daarom niet meer dan 20 gram (ongeveer 2 kleine handjes) gedroogd fruit per dag.
Antwoorden (1) Per 100 gram krentenbol zit er 54 gram koolhydraten in waarvan 14 gram suiker. Per 100 gram croissant zit er 50 gram koolhydraten waarvan 2 gram suiker. De krentenbol dus maar dat komt vooral door de hoeveel vet in de croissant: 26 gram tov maar 3 bij de krentenbol.
Hoewel je vetten naast je koolhydraten en eiwitten gewoon nodig hebt, is er 1 ingrediënt dat misschien wel 'ongezonder' is: suiker. Met twee tot drie suikerklontjes per eierkoek is het namelijk niet per se een heel gezonde snack. Volgens het Voedingscentrum zit er in een grote eierkoek van 75 gram zelfs 29 gram suiker.
Tegenwoordig voegen bakkers vaak ammoniumbicarbonaat toe aan eierkoeken als rijsmiddel, ook wel vlugzout genoemd. Zodra het verwarmd wordt, heeft het een rijzende werking. Het is wat minder bekend dan baksoda, oftewel natriumbicarbonaat. Als de koeken warm zijn, kunnen ze naar ammoniak ruiken.
Een eierkoek is de perfecte koek om te versieren. Een laagje slagroom of mascarpone is er heel lekker bij, maar ook rood fruit, mandarijn en banaan.Natuurlijk top je je mini-gebakje af met wat chocoladehagel of vlokken.
Als de ontbijtkoek over de datum is, kunt u het meestal nog gewoon eten. De fabrikant garandeert dan echter niet meer dat de kwaliteit optimaal is. De ontbijtkoek kan dan bijvoorbeeld iets droger zijn geworden, maar nog wel lekker. Ziet de koek er nog goed uit en ruikt deze nog goed, dan kun je hem gerust nog eten.
Je kunt je peperkoekdeeg van tevoren maken en het tot een maand invriezen . Dus als je ooit zin hebt in peperkoek, hoef je het alleen maar uit de vriezer te halen, te ontdooien en te bakken! Waarom zou je je andere baksels niet extra smaak geven? Je kunt je peperkoek gebruiken om je rocky road op te leuken of je cheesecakebodem te verheffen.
Wil je koekjes langer bewaren, dan kun je de meeste gebakken koekjes ook invriezen. Zorg er in dat geval ook voor dat je de koekjes goed luchtdicht verpakt, in bijvoorbeeld plasticfolie of een goed afsluitbaar plastic bakje.