Ja, pinguïneieren zijn eetbaar en werden historisch gezien geconsumeerd, maar tegenwoordig is het verboden om ze te rapen vanwege beschermingsmaatregelen. Ze smaken visachtig, worden bij koken doorschijnend in plaats van wit, en waren vroeger een delicatesse in Zuid-Afrika. FavorFlav.com +2
ð§ Hoewel pinguïneieren technisch gezien veilig zijn om te eten en niet giftig zijn, hebben ze een visachtige smaak en kan het eten ervan in grote hoeveelheden kwikvergiftiging veroorzaken . ð§ Het Antarctisch Verdrag van 1959, ondertekend door twaalf landen, verbiedt de consumptie van pinguïneieren.
De meeste pinguïnsoorten leggen twee eieren behalve de keizerspinguïns. Die leggen er maar één per keer. Ze bewaren de eieren op hun voeten. De broedperiode duurt ongeveer 39 dagen.
Veel beginnende ouders, en zelfs sommige ervaren ouders, laten het ei vallen of breken het. Als dit gebeurt, is het kuiken direct verloren , omdat het zelfs geen paar minuten kan overleven op het ijs. Wanneer een paar hun ei verliest, geven ze de broedpoging op en keren terug naar zee, om het het volgende jaar opnieuw te proberen.
Dat komt omdat pinguïns op de Zuidpool wonen en ijsberen op de Noordpool.
Pinguïns voeden zich met kleine vissen en krill, die ze één voor één vangen. Hun belangrijkste vijanden zijn andere zeedieren, zoals luipaardzeehonden en orka's . Ook grote jagers en schedebekken eten pinguïneieren en -kuikens. Pinguïns komen alleen voor op het zuidelijk halfrond.
Veel gebieden van Antarctica zijn echter verboden terrein, ofwel vanwege logistieke problemen ofwel om de fauna en flora van Antarctica te beschermen. Voor een groot deel van Antarctica geldt dat als je commerciële activiteiten wilt uitvoeren, je een vergunning moet hebben.
De gemiddelde levensverwachting van een pinguïn schommelt rond de 20 jaar, hoewel ze in gevangenschap aanzienlijk ouder kunnen worden.
Ongeveer één op de vijf pinguïns is homoseksueel, waarbij homoseksuele relaties vaker voorkomen bij mannetjes dan bij vrouwtjes. Homoseksuele mannetjeskoppels adopteren soms verlaten eieren of broeden samen op grote rotsen. Net als hun heteroseksuele soortgenoten zijn ze monogaam en zeer trouw.
Extatische vertoning. Het meest voorkomende en luidste gedrag van de Afrikaanse pinguïn is de extatische vertoning, die dagelijks in het verblijf te zien en te horen is. Een pinguïn staat met zijn poten uit elkaar en heft langzaam zijn kop op, waarbij hij zijn snavel omhoog richt .
Bijzonder is dat deze dieren monogaam zijn, dat betekent dat zij één vaste partner hebben. Elk jaar tijdens het broedseizoen zoeken partners elkaar weer op.
VOORTPLANTING: Keizerspinguïns beginnen in maart of april met de balts en zijn serieel monogaam, wat betekent dat ze doorgaans één partner per jaar hebben. Het vrouwtje legt in mei of juni een ei, geeft het aan het mannetje en keert terug naar zee om te foerageren, terwijl het mannetje het ei ongeveer 65 dagen in zijn broedzak uitbroedt .
De Afrikaanse zwartvoetpinguïn is een echte romanticus: de pinguïn kiest één partner voor het leven. Opvallend veel van deze stelletjes zijn homoseksueel. Ze bestaan uit twee mannetjes of twee vrouwtjes. Deze koppels zijn heel goede ouders.
" Pinguïnvlees heeft een bijzonder hoog eiwitgehalte ." Volgens het bedrijf bevat verwerkt pinguïnvlees 83,5 procent eiwit, vergeleken met 50 procent eiwit in rundvleesextract en iets meer dan 12 procent in hele eieren.
Pinguïns eten uitsluitend zeedieren, met als favorieten vis, inktvis en schaaldieren. Kleinere soorten smullen ook van krill—piepkleine garnaalachtige diertjes van nog geen zes centimeter lang.
In tegenstelling tot een kippenei, dat na het koken helemaal wit wordt, blijft een pinguïnei naar verluidt doorschijnend . Volgens het IFLScience-rapport stolt het eiwit van een pinguïnei wel, maar wordt het niet ondoorzichtig. In plaats daarvan behoudt het een geleiachtige, doorzichtige structuur, waardoor je de dooier erin kunt zien.
Bij de paringsrituelen van pinguïns geven ze een kiezelsteen aan een potentiële partner, die vervolgens wordt gebruikt om een nest te bouwen voor de gelegde eieren. Het aquarium meldt dat paren van pinguïns van hetzelfde geslacht relatief vaak voorkomen .
Giraffen. Er is waargenomen dat mannelijke giraffen opvallend vaak homoseksueel gedrag vertonen. Na agressief 'nekcontact' is het gebruikelijk dat twee mannelijke giraffen elkaar strelen en het hof maken, wat uiteindelijk leidt tot de paring en het orgasme.
Keizerspinguïns worden zo'n 120 centimeter lang. Dat is ongeveer zo lang als een kind van zes. Daarmee is het de grootste pinguïnsoort ter wereld! Omdat ma en pa pinguïn lang niet kunnen eten, is het gewicht van keizerpinguïns in de winter zo'n 23 kilo.
De haai: Haaien zijn niet alleen roofdieren in het water, ze zijn ook een van de dieren die het minste slapen. Sommige haaiensoorten slapen zelfs helemaal niet, terwijl andere soorten slechts een paar uur per dag slapen. Haaien hebben geen slaapcycli zoals de meeste andere dieren, dus ze kunnen altijd alert blijven.
Het dier werd minstens 46 jaar oud, terwijl exemplaren in het wild doorgaans maar een jaar of twintig leven. Ze was met afstand de oudste koningspinguïn in dierentuinen wereldwijd, aldus de Duitse zoo. Het record zou nu in handen zijn van een 37-jarige koningspinguïn.
Pinguïns zijn niet-vliegende zeevogels die briljant zwemmen, met vleugels die functioneren als vinnen om snelheden tot 30 km/u te halen en tot wel 25-30 minuten onder water te blijven, gebruikmakend van een dikke vetlaag en veren voor isolatie tegen de kou. Hun iconische zwart-witte 'smoking' dient als camouflage voor roofdieren en vijanden, en ze leven op het zuidelijk halfrond, vaak in grote, luidruchtige kolonies waar ze hun nesten bouwen van steentjes.
Commerciële vluchten vliegen niet over de Zuidpool, simpelweg omdat dat niet de kortste route is tussen twee plaatsen waar vliegtuigen vliegen. Er zijn geen bestemmingen die logisch zouden zijn voor een vliegtuig om over de Zuidpool te vliegen tussen de twee plaatsen.
Wat nog gekker is, is waarom die baby's daar überhaupt geboren werden. Dit waren geen ongeplande geboortes. In de jaren 70 en 80 stuurden Argentinië en Chili zwangere vrouwen daarheen om te bevallen, als een manier om hun aanspraken op Antarctica te versterken .
Antarctica's geheimen omvatten een verborgen prehistorisch landschap met rivieren en bergen onder het ijs, enorme ondergrondse zoetwatermeren (zoals Lake Vostok) met uniek leven, en mysteries rond magnetische anomalieën, oude piramides en mogelijke Nazi-bases, hoewel veel hiervan speculatie is; het continent onthult continu nieuwe geologische structuren en biologische vondsten onder de ijskap door geavanceerde technologie, meldt BBC.