Vers gebakken saucijzenbroodjes zijn natuurlijk het lekkerst als je ze meteen opeet, maar je kunt ze ook bewaren. Bak ze wel af, dan blijft het gehakt het langst goed. Invriezen gaat helaas niet meer, maar op kamertemperatuur en goed afgedekt blijven saucijzenbroodjes zeker drie dagen goed.
Kun je saucijzenbroodjes invriezen? Je kunt deze gebakken saucijzenbroodjes ook bewaren in de vriezer.Zo blijven ze wel 3 maanden goed. Bak ze na het ontdooien op 180 graden af in de oven.
Ongebakken saucijzenbroodjes bewaren
Je kunt de worstjes (zonder bladerdeeg) in een luchtdichte verpakking tot 3 maanden invriezen. Als je zelfgemaakt bladerdeeg gebruikt of bladerdeeg uit de koelkast koopt, kun je de worstenbroodjes maximaal 3 maanden in een luchtdichte verpakking bewaren.
Warm een bevroren broodje op een in voorverwarmde oven van 160 graden voor zo'n 15 minuten. Je kan ze ook in de airfryer opwarmen, hou dan 160 graden en zo'n 10 tot 15 minuten aan.
Het Voedingscentrum raadt aan om een open verpakking vleeswaren gemiddeld 3 tot 4 dagen in de koelkast te bewaren. Als je het langer wilt bewaren, is invriezen dus een goede optie. Het is belangrijk om de vleeswaren snel in te vriezen en langzaam te laten ontdooien.
Als je vers gemaakte en ongekookte saucijzenbroodjes invriest, leg ze dan apart op een met bakpapier beklede schaal en zet ze een paar uur in de vriezer om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken . Zodra ze stevig zijn, kun je ze eruit halen en in een bakje doen en ze maximaal drie maanden bewaren.
Kan je worstenbroodjes invriezen? Absoluut, geen enkel probleem. We adviseren wel om het worstenbroodjes verpakt te laten en in de zakjes in te vriezen. Worstenbroodjes kunnen zeker tot 3 maanden ingevroren blijven en zijn dan nog steeds heerlijk.
Richtlijnen voor verwarming
Voor het beste resultaat verwarmt u de worstenbroodjes bevroren in een conventionele oven of taartverwarmer in plaats van in de magnetron . In een voorverwarmde heteluchtoven / gasoven: 25 minuten op 170 °C / gasstand 3. In een voorverwarmde 'Pukka Pies'-verwarmer: 40 minuten op vol vermogen.
Om bevroren te koken, verwarm de oven voor op 170 graden en plaats op een bakplaat.Bak gedurende 35 minuten tot goudbruin en gloeiend heet .
Saucijzenbroodjes opwarmen in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 180°C. Plaats de saucijzenbroodjes in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Verwarm ze ongeveer 5 tot 8 minuten of tot ze door en door warm zijn.
bereidingstipJe kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.
In de koelkast: Bewaar de verpakte frikandelbroodjes in de koelkast. Ze blijven zo'n 3 tot 4 dagen goed. In de vriezer: Voor een langere houdbaarheid kun je de broodjes invriezen.In de vriezer blijven ze tot ongeveer 2 maanden goed.
Zoals de naam al doet vermoeden waren de krokante bladerdeeghapjes gevuld met krekelvlees. De smaak van krekels wordt omschreven als nootachtig en zout. Door de krekels te verwerken in een saucijzenbroodje herken je ze niet meer terug.
Wij verkopen ze op mijn werk, invriezen kan eigenlijk alleen als ze nog afgebakken moeten worden. Als je Bladerdeeg invriest als het al gebakken is wordt het zompig als je het weer ontdooid. Omdat het deeg zo luchtig is, is er veel ruimte voor de bevriezing van het vocht in de bladerdeeg.
Ook broodjes kun je invriezen, zowel verse broodjes als afbakbroodjes.
Het is volkomen veilig om voedsel dat goed verpakt en veilig ontdooid is, opnieuw in te vriezen , vooral als het in de koelkast is ontdooid. Verpak het luchtdicht en zet het binnen een dag weer in de vriezer.
Invriezen - u kunt uw ongekookte saucijzenbroodjes invriezen en ze gewoon bevroren bakken, waarbij u 10 minuten extra kooktijd in acht neemt. Open de vriezer (op een dienblad zonder deksel) en doe ze, zodra ze bevroren zijn, in een zak of doos. Of vries de gekookte in, ontdooi ze en serveer ze koud of laat ze 5 minuten in een hete oven afkoelen.
Ontdooien in temperatuurgecontroleerde omstandigheden of een nacht in de koelkast.Plaats op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200°C / 400°F / Gasstand 6 gedurende ongeveer 15 / 20 minuten . Zorg ervoor dat het product door en door heet is voordat u het serveert. Voedingswaarde: Een saucijzenbroodje is 1 portie.
Gebruik een stevig mes met een gekartelde rand om gladde sneden te maken . Zaag door bevroren vlees met een elektronisch mes voor een snelle optie. Investeer in een slagerszaag als u vaak door bevroren vlees moet snijden.
Greggs saucijzenbroodjes kunnen worden opgewarmd in de magnetron, maar het is belangrijk om te onthouden dat u ze niet moet bewaren om ze later op te eten . Omdat Greggs saucijzenbroodjes vers worden gekookt, worden ze 4 uur buiten de koelkast bewaard voordat ze worden weggegooid.
Invriezen gaat helaas niet meer, maar op kamertemperatuur en goed afgedekt blijven saucijzenbroodjes zeker drie dagen goed. Na het bakken van de saucijzenbroodjes is het belangrijk om ze goed te laten afkoelen. Bewaar ze daarna in een luchtdichte doos of wikkel ze in aluminiumfolie en plaats ze in de koelkast.
Air Fry - From Frozen: Gebaseerd op een airfryer met een minimale capaciteit van 4L en 1/3 van de verpakking (250g) . Verwarm de airfryer voor. Plaats het product in het mandje en kook. Voor optimale resultaten glazuren met melk (optioneel).
Dan kun je ze beter eerst even ontdooien. Worstenbroodjes warm maken: verwarm de oven voor op 160 graden. Maak de worstenbroodjes, voordat je ze gaat opwarmen, een beetje vochtig. Leg de worstenbroodjes circa 8 minuten in de heteluchtoven en circa 10 minuten in een normale oven.
Laat de worstenbroodjes eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de worstenbroodjes 8 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen. Je kunt indien gewenst je worstenbroodjes ook opwarmen in de airfryer.
WORSTENBROOD OPWARMEN (LEKKERSTE OPTIE)
Als de worstenbroodjes op kamertemperatuur zijn, dan hoeven ze maar heel even in de oven. Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 7 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.