1 antwoord Als u alleen de toeters en bellen te gebruiken, dan zou je krijgt ongeveer 75 pond rundergehakt. Als elke burger weegt 4 ounces, dat is 300 hamburgers. Het zou 1200 hamburgers als je vermalen het gehele dier als je wat gewicht zou verliezen om uitbenen gebraad, etc.
1 koe = ongeveer 90 kg gehakt. Dit laat andere delen buiten beschouwing die meer geld opleveren als geheel. Uitgaande van een typische fastfood hamburger van 1/8 pond, ongeveer 1600 hamburgers. Als je het hele dier zou malen, kom je uit op ongeveer 200 kg, of 3520 hamburgers van zeer wisselende kwaliteit.
Gemiddeld kan één koe ongeveer 500 of meer pond vlees produceren, wat ongeveer 2000 hamburgers kan opleveren. Dus hoewel één koe technisch gezien genoeg hamburgers voor een heel leven kan produceren, is dat niet hoe de commerciële vleesindustrie werkt.
Het gemiddelde slachtgewicht van een koe is 350 kilo, hierbij worden de beenderen nog meegerekend. Wanneer je het gewicht van de beenderen eraf haalt, houd je gemiddeld 280 kilo vlees over. Van een (melk)koe komen verschillende soorten rundvlees.
Een rund van 1200 pond levert een warm karkasgewicht op van ongeveer 750 pond . Eenmaal afgekoeld, zal het karkasgewicht ongeveer 730 pond zijn. Wanneer het ontbeend en getrimd is, zal er ongeveer 500 pond aan getrimd en ontbeend vlees overblijven om te verpakken en in te vriezen.
Dit, samen met het vet en bot dat tijdens het snijden is verwijderd, zorgt voor een extra verlies van 18%. Samenvattend: een stier die 1000 pond weegt op de hoef, zal gemiddeld ongeveer 430 pond aan retailstukken wegen (steaks, roasts, rundergehakt, stoofvlees, etc.).
Ze is een koe van het ras nelore, het meest voorkomende runderras in Brazilië. Mara werd al benut voor het winnen van embryo's. Afgelopen 12 maanden zou er al voor 1,3 miljoen euro aan embryo's uit haar zijn verkocht.
Ca.4% van het rund bestaat uit biefstuk. Elk rund geeft 4 kogels: twee in de bovenbil en twee in het spierstuk. Elk rund geeft 2 biefstukken van de haas.
Wagyu vlees kopen
Door de populariteit en zeldzaamheid van het ras is Wagyu misschien wel het duurste vlees ter wereld. Wagyu is zo zeldzaam omdat de Wagyu bloedlijnen nauw bewaakt worden. Er zijn buiten Japan maar weinig boeren die de koeien houden.
~ 6 entrecote . ~ 6 lendebiefstukken. ~ 6 New York-steaks. ~ 5-6 ossenhaasjes.
Gemiddeld bestaat 21 procent van elk karkas uit oneetbaar bot, vet en bindweefsel. Zodra het karkas is vervaardigd en oneetbare objecten zijn verwijderd, levert een heel karkas ongeveer 639 pond eetbaar rundvleesproduct op. Elk rundvleeskarkas bevat meer dan 200 spieren.
Burger King kiest voor Aberdeen Angus-rundvlees .
Conclusie: voor de traditionele burger kies je voor puur rundergehakt of een mengeling van rund, kalf en/of varken. Ben je niet zeker of je het gehakt nog moet bijkruiden? Bak een klein stukje gaar in de pan en proef dan eens.
Hamburgers moeten bestaan uit 100% rundvlees, al wordt soms ook half-om-half gehakt gebruikt. Maar een echte hamburger liefhebber kan je daar niet mee afschepen. Echte hamburgers bestaan uit gemalen rundvlees dat in een afgeplatte ronde vorm is gedrukt.
Vleesrassen (Angler, Blonde d'Aquitaine, Belgisch witblauw, Charolais, Limousin, Piemontese) hebben een relatief hoog percentage snijvlees, gemiddeld 80% van het karkas. Van een melktypisch ras (HF) is het rendement van snijvlees gemiddeld maar 40% ten opzichte van dat van de beste vleesdieren.
1000 gram (1 kilo) A5 Wagyu Picanha kost 199 euro.
De duurste kaviaar
Niet alleen komt de prijs op 36.000 euro voor een theelepel, er zit ook écht goud in. Met zijn gekke prijs is deze kaviaar eveneens het duurste eten ter wereld. Deze Strottarga Bianco werd bedacht door de Oostenrijkse viskweker Gruell.
Zuid-Amerikaans rundvlees staat bekend als het beste vlees ter wereld. Het staat bekend als mals en rijk van smaak.
Over het algemeen hebben de meeste runderen een gemiddeld slachtpercentage van 63 procent. Dit betekent dat een rund van 1000 pond na de slacht een karkas oplevert dat slechts 630 pond weegt. Hoewel het gemiddelde slachtpercentage voor rundvlees 63 procent is, kunnen verschillende factoren het karkasgewicht beïnvloeden.
Het slachten van een koe kost ongeveer € 180, het afsnijden € 180 tot € 250, afhankelijk van de grootte van de koe: aan een groter beest zit meer werk. Er zijn ook mensen die de koe alleen laten slachten en dan elders laten afsnijden of dat zelf doen.
Haasbiefstuk is gemiddeld duurder dan kogelbiefstuk. Dit komt onder andere doordat Haasbiefstuk een stuk malser stukje vlees is.
De Wagyu koeien genieten dagelijks van hun bier.
Omdat geen van beide spierparen veel wordt gebruikt, leveren ze malse stukken op . Het duurste rundvlees is van nature mals en komt van spieren hoog op het dier - runderrib en -lende. Ossenhaas, entrecote, ribeye en porterhouse steak behoren tot deze exclusieve categorie.
Reken op meer dan 500 euro voor een koe. Jonge stieren zijn vaak goedkoper, reken hier de castratiekosten nog bij. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat andere kosten: een weide, een stal, het stro, het voer en de dierenarts kosten geld. Een halve hectare weide huren kost ongeveer 800 euro per jaar.