Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
Een besmetting met Bacillus cereus is te voorkomen door restjes snel af te koelen tot 4 °C, niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren en restjes voor gebruik goed te verhitten. Het is aan te raden gerechten uit Chinees-Indische (afhaal)restaurants niet opnieuw op te warmen.
Tips voor het opwarmen van Chinees eten:
Verdeel grote porties in kleinere bakjes om ze sneller af te koelen en gelijkmatig af te koelen. Warm grondig op: Om eventuele bacteriën te doden, warm je overgebleven Chinees eten op tot een temperatuur van ten minste 165°F (74°C) . Gebruik een voedselthermometer om de interne temperatuur te controleren.
Hetzelfde geldt voor afhaalmaaltijden, zoals Chinees. Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C.
Het Voedingscentrum adviseert om gerechten van Chinees-Indische restaurants nooit opnieuw op te warmen. De kans bestaat namelijk dat deze de bacterie Bacillus cereus bevat. De bacterie kan via veel soorten eten voor besmettingen zorgen, maar het gebeurt relatief vaak door gerechten uit Chinees-Indische restaurants.
Verhit het eten door en door tot stomend heet. Schep het goed om tijdens het verhitten. Verwarm niet iets voor de derde keer. Heb je een restje één maal opgewarmd en blijft er alsnog van over, gooi dat eten dan weg.
Bami bewaren en opwarmen
Je kunt bami twee dagen gekoeld in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Daarna is de bami niet meer goed te eten. Doe je het in de koelkast? Dan kun je de bami tot wel 3 maanden bewaren.
Chinese restjes zouden drie tot vier dagen houdbaar moeten zijn in de koelkast , volgens PreparedCooks. Bepaalde ingrediënten kunnen echter verschillende houdbaarheidsdata hebben. Garnalen hebben bijvoorbeeld een korte houdbaarheid. Dit betekent dat ze mogelijk niet zo lang houdbaar zijn in de koelkast.
verwarm de oven voor op 175 graden, doe het er 8 tot 10 minuten in, zou goed moeten zijn.
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.
Oven. Veel mensen vinden de oven ideaal om Chinees eten op te warmen . De meeste mensen hebben er een en de temperatuur is makkelijk te regelen. Zoals Livestrong aangeeft, is het het beste om de oventemperatuur laag te houden bij het opwarmen van Chinees eten.
Warm eten moet op 63°C of hoger worden gehouden, behalve in bepaalde uitzonderingen. Wanneer u warm eten tentoonstelt, bijvoorbeeld op een buffet, moet u geschikte warmhoudapparatuur gebruiken om het boven de 63°C te houden. Als dit niet mogelijk is, kunt u het eten uit de warmhoudkast halen om het maximaal twee uur tentoon te stellen, maar u kunt dit slechts één keer doen.
Oven.Geef het ongeveer vijf tot tien minuten op 450. Soms zet ik de oven zelfs op 500. Je kunt wat van de oorspronkelijke textuur terugkrijgen door het op deze manier te doen.
Dun plastic of piepschuim bakje
Maar ook niet alle plastic bakjes zijn geschikt voor dit apparaat. Wegwerpplastic kun je alleen gebruiken als erop staat dat het geschikt is voor de magnetron. Bij de vermelding pp of cpet zit je goed, zoals bij de stevige bakjes van de Chinees.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Je kan de tjap tjoy afgedekt opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ca.8-10 minuten. Of je schept de kip over in een pannetje en verwarmt deze op middelhoog vuur.
Om restjes Chinees eten in de magnetron op te warmen, doe je het eten in een magnetronbestendige bak.Bedek het met een magnetronbestendige deksel of een vochtige papieren handdoek om uitdroging te voorkomen.Verwarm in intervallen van 1-2 minuten, roer tussendoor voor gelijkmatige verwarming .
Hoelang afgehaald eten bij de Chinees bewaard kan worden, hangt af van de soort gerecht en de manier waarop het is opgeslagen. Over het algemeen kun je eten van de Chinees beter binnen 2-3 uur eten. Maar goed, als je het bewaart in de koelkast houd dan max 4 dagen aan.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
U kunt een fornuis gebruiken om direct gloeiend hete curry op te warmen en te serveren. Een afhaalcurry die in de koelkast is bewaard, moet binnen 1 tot 2 dagen worden geconsumeerd , en als u hem in de vriezer bewaart, kunt u hem binnen een maand consumeren. Om kipcurry op te warmen, verwarmt u de diepvriesverpakking direct of ontdooit u hem.
Ja, je kunt restjes Chinees eten invriezen . Dat is waarschijnlijk het slimste om te doen als je weet dat je het niet binnen drie tot vier dagen opeet. Foods Guy-blogger Jaron Tietsort raadt aan om restjes Chinees eten zo snel mogelijk in te vriezen. Het zou tot drie maanden goed moeten blijven in de vriezer, zei Tietsort.
Hoe lang gekookte kip in uw koelkast bewaard kan blijven, hangt af van hoe het is verwerkt en bereid. FoodSafety.gov, een federale consumentenbron over voedselveiligheid, suggereert dat kipsalade, kipnuggets en -pasteitjes en overgebleven gekookte (geroosterde, gebakken, gebakken) kip drie tot vier dagen in uw koelkast bewaard kunnen blijven.
Restjes kunnen 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden . Daarna neemt het risico op voedselvergiftiging toe. Als u denkt dat u restjes niet binnen vier dagen kunt eten, vries ze dan meteen in. Ingevroren restjes blijven lang veilig.
- opwarmen in de magnetron. Niet op de hoogste stand ; gewoon wat langer op half vermogen en tussendoor een paar keer roeren. Heb je geen magnetron, dan kun je de bami opbakken en het vlees en de saus in een pannetje verwarmen. In de oven droogt het vermoedelijk wat teveel uit.
Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.