Blender (voor mixen en pureren)
Een blender is net als een staafmixer geschikt voor het bereiden van soepen en sauzen.
Een handmixer kan worden gebruikt in plaats van een staafmixer wanneer u vloeibare en droge ingrediënten mengt of combineert, bijvoorbeeld bij het maken van cake- of koekjesdeeg, het romig kloppen van boter en suiker of het opkloppen van een dessertglazuur.
U kunt hetzelfde resultaat bereiken door een paar kopjes soep tegelijk in een blender of keukenmachine te scheppen en te blenden . Als u deze aanpak kiest, zorg er dan voor dat u in kleine porties werkt, vooral als de soep heet is. Dit voorkomt dat het in de blender of keukenmachine spat of explodeert.
Met een blender of staafmixer kun je uitstekend overgebleven groenten pureren. Ze zorgen voor extra bite en smaak in soepen, dips en sauzen. Bovendien krijg je zo gemakkelijk extra vitamines en vezels binnen.
1. Kies uw apparatuur – Als het tijd is om een soep te pureren, zijn onze belangrijkste keuzes een blender, een keukenmachine of een staafmixer .
Pureer de soep in een blender tot hij zo glad mogelijk is en zeef hem dan door de chinois (gebruik een soeplepel in een op-en-neergaande beweging om hem erdoor te duwen) om hem nog gladder te maken en alle textuur die de blender heeft achtergelaten te verwijderen.
Algemene keukengereedschappen kunnen soms een voldoende blendervervanger zijn als u geen toegang hebt tot hand- of aanrechtapparaten. Gereedschappen zoals deegrollers, een stamper of een vijzel en stamper kunnen worden gebruikt om zachte ingrediënten zoals rijp fruit te pletten of pureren, of om u te helpen ijs te crushen in een mum van tijd.
Zolang in de handleiding van uw blender staat dat de kan is gemaakt van hittebestendig plastic en bestand is tegen hete vloeistoffen, kunt u er hete soep mee blenden .
Een blender kan gebruikt worden voor het maken van heerlijke smoothies, milkshakes en gezonde sappen. Daarnaast is het perfect voor het pureren van soepen en sauzen, en het mengen van ingrediënten voor romige dressings en dips.
Extra gladde purees bereiden
In veel gevallen worden deze harde stukken afgebroken en ontstaat er een zichtbaar gladdere textuur als het product door een Ross Ultra-High Shear Mixer (tipsnelheid: 11.000 ft/min) wordt gehaald .
Het korte antwoord is dat je waarschijnlijk niet zowel een staafmixer als een gewone blender nodig hebt . Ziata zegt dat je genoeg kunt doen zolang je een goede, stevige gewone blender hebt. "Beide zijn handig om te hebben en hebben verschillende toepassingen," zegt Ziata.
Gebruik een zeef
Bij speciale gelegenheden vind je het vast niet erg om wat meer moeite te doen. Wil je echt een supergladde soep, dan loont het om je gemixte soep nog eens door een zeef te laten passeren. Zo zijn die allerlaatste brokjes er zeker uit.
Welke staafmixer is geschikt voor soep? Soep pureren en mixen is één van de hoofdfuncties van een staafmixer. Iedere staafmixer is hier dus geschikt voor. Een rvs staafmixervoet is fijn bij bijvoorbeeld tomatensoep, zodat jouw staafmixer niet rood kleurt.
Blenders hebben vaak een krachtiger vermogen dan een staafmixer. Hierdoor zijn blenders geschikt voor het mixen van harde ingrediënten, zoals noten of ijsblokjes. Door het hoge vermogen mix je met een blender ook langere tijd achter elkaar, zonder dat hij oververhit raakt.
Pureren met een staafmixer
In veel recepten van sauzen en soepen is 'pureren' één van de te volgen stappen. En dat is iets waar een staafmixer goed bij van pas komt. Ook in het geval van babyvoeding en smoothies pureren kan het apparaat prima gebruikt worden. Voor aardappelpuree is het dan weer een minder goede keuze.
Er moet minstens 4 inch ruimte zijn tussen de bovenkant van de soep en de bovenkant van de pan. Als de soep de pan meer vult dan dat, giet dan wat soep over in een andere kom of pan. Plaats de kop van de blender onder het oppervlak van de soep voordat u hem aanzet.Laat de blender vervolgens draaien tot de soep glad is .
Ja, de kom is van hittebestendig glas.Let er echter op dat u de doseerdop verwijdert om de stoom te laten ontsnappen en begin altijd met de langzame snelheid (of met de SOEP functie).
Ga je gang en neem een stamper voor je soep, stamp tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Ikzelf vind het fijn om de soep een beetje textuur te geven, maar als je een perfect gladde consistentie wilt en geen blender hebt om het in te doen, dan hoef je de soep alleen maar door een fijne zeef te halen .
Je kunt voedsel pureren in een blender of keukenmachine . Gepureerd voedsel is belangrijk als je moeite hebt met kauwen of slikken. Door vast voedsel te veranderen zodat het niet gekauwd hoeft te worden, kun je het veiliger en gemakkelijker doorslikken.
Ze zeven de soep door een fijne zeef .
Als je nog een stapje verder wilt gaan, pak dan een fijne zeef of een kegelvormige zeef, een chinois genaamd, en “giet je gepureerde soep erdoorheen voordat je hem serveert”, zegt Schroeder. “Zo kunnen restaurants zulke heerlijke en gladde purees krijgen.”
Laat een pan soep nooit koken, zo verliest hij zijn smaak. Laat een pan met soep zachtjes pruttelen op een zacht vuurtje. Als je de groenten toevoegt aan de soep, laat ze dan een paar minuten meebakken en voeg daarna pas de bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de groenten nog meer smaken afgeven aan de soep.
Blenders zijn ideaal voor het voorbereiden en maken van heerlijke sauzen, soepen of bouillons. Je kunt gerust hete vloeistoffen mengen, maar wees wel voorzichtig: Bij het mengen van hete vloeistoffen of ingrediënten moet de dop met maataanduiding op zijn plaats blijven in de dekselopening.