Onrijpe Conference peren kunnen prima rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Rijpe peren kun je ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze langer houdbaar en lekker sappig! Peren smaken wel het beste als ze op kamertemperatuur zijn, dus haal ze voor gebruik uit de koelkast en laat ze even op temperatuur komen.
Goed om te weten: geschilde peren worden snel bruin! Dit kun je voorkomen door ze te besprenkelen met wat citroensap. Je kunt de schil verwijderen, maar het is soms lekkerder om deze eraan te laten, zeker als je de peer verder gaat bereiden.
Welk fruit bewaar je in de koelkast? Het meeste fruit blijft het langst goed in de koelkast: zoals appels en peren (2-4 weken), perziken en nectarines (3-7 dagen), kiwi (1-3 weken), druiven (7 dagen) en aardbeien, aalbessen, bramen, bosbessen, cranberries, frambozen, kersen en kruisbessen (1-3 dagen).
Je hebt de keuze om ze grondig te wassen of te schillen voordat je ze gebruikt. Het goede nieuws is dat je een peer niet per se hoeft te schillen, omdat de schil waardevolle voedingsvezels bevat. Het schillen van peren kan, net als bij appels, leiden tot een snelle verkleuring van het vruchtvlees.
Na aankoop zijn peren ongeveer drie tot zeven dagen goed. Wist je dat je peren beter niet in een schaal met bananen, appels of perziken kunt leggen? Deze vruchten zorgen ervoor dat de peren sneller rijpen. Je kunt je peren ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze minstens twee tot drie weken goed.
Voor langdurige opslag, koel onrijpe peren bij een temperatuur van 32 tot 35°F . Europese peren kunnen één tot drie maanden bewaard worden. Verwijder opgeslagen fruit ongeveer één week voor gebruik om volledig te laten rijpen bij kamertemperatuur.
Onrijpe Conference peren kunnen prima rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Rijpe peren kun je ook in de koelkast bewaren, dan blijven ze langer houdbaar en lekker sappig! Peren smaken wel het beste als ze op kamertemperatuur zijn, dus haal ze voor gebruik uit de koelkast en laat ze even op temperatuur komen.
Bewaar stukjes geschilde peer afgedekt in de koelkast.
Zoals met elk fruit, is de beste manier om een peer te eten, om hem in zijn geheel op te eten. De schil is waar de meeste voedingsstoffen zitten, met name de vezels en antioxidanten . Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat je hem grondig wast voordat je hem eet.
Zacht fruit kun je meestal rauw invriezen. Bij hard fruit zoals appels en peren kan dit ook, maar dan verkleuren ze. Daarom is het beter om ze eerst te koken of er een jam of moes van te maken.
Verse peren, peren op sap (uitgelekt) en gedroogde peren staan net zoals ander fruit in de Schijf van Vijf. Voor volwassenen geldt het advies om 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram per dag. Perensap, peren op siroop en perenjam en perencompote staan niet in de Schijf van Vijf.
Fruitsoorten die veel ethyleen uitstoten of heel erg vatbaar ervoor zijn kun je dus beter niet naast elkaar bewaren – behalve als je dus wilt dat ze snel rijp worden – zijn: appels, abrikozen, bananen, kiwi's, pruimen, perziken, papaya's, passievruchten en mango's.
Peren worden bewaard in koelcellen en controlled atmosphere-cellen. Peren kunnen tot wel 12 maanden worden bewaard onder CA/ULO! Ze blijven in goede conditie bij temperaturen tussen -1 en 0ºC, afhankelijk van het ras.
Roer er 1/2 theelepel zout door om op te lossen. Snijd de peer in plakjes en doe ze in een kom, zorg ervoor dat elke kant van elk stuk het water raakt. Laat 5 minuten staan, spoel kort af en laat uitlekken. Voeg voorzichtig toe aan potten en bewaar tot 24 uur in de koelkast.
Stop je gesneden fruit direct in een goed afgesloten trommel. Hoe minder zuurstof er bij je fruit komt, hoe minder snel het bruin kleurt. Pak je gesneden fruit goed in met huishoudfolie dan komt er ook geen zuurstof bij en voorkom je bruining. Besprenkel je fruit met wat (vers) citroensap (of limoensap).
Ja, als je ze in de koelkast of de vriezer bewaart.
Als je ze op kamertemperatuur bewaart, kun je ze maar 1 dag van tevoren snijden . Peren smaken het lekkerst als ze vers zijn, dus probeer ze snel op te eten. Als je perenschijfjes meeneemt voor de lunch, probeer ze dan in een koelelement te doen om ze vers te houden.
Door elke dag twee peren te eten, voldoet u aan uw fruitbehoeften zoals beschreven in de Dietary Guidelines for Americans . Wat kan zoeter zijn? Maar bevat fruit geen suiker?
Als je jouw peren in een papieren zak steekt, blijft het gas gevangen in de zak. Daardoor zullen de peren dus sneller rijpen. Wil je dat het nog sneller gaat? Leg dan een rijpe banaan samen met je onrijp fruit in de zak.
Peren: Een middelgrote peer bevat ongeveer 17 gram suiker. Appels: Een van de appels met het hoogste suikergehalte , een middelgrote appel bevat ongeveer 19 gram suiker, maar in combinatie met pindakaas heb je een geweldige snack. Mango: Een verrassend einde van onze ranglijst: Een mango bevat ongeveer 46 gram suiker.
Het goed bewaren van peren is essentieel om de houdbaarheid van het fruit te verlengen. Na de oogst kunnen verse peren in de koelkast of een andere koude opslagruimte zoals een kelder worden bewaard om verder te rijpen. Doe de hele peren gewoon in een geperforeerde plastic zak of een papieren zak en leg ze in de groentelade van uw koelkast .
Frisse peren: dat doe je zo!
Ook peren worden bruin als je ze meeneemt of wanneer je ze in je salade to go verwerkt. En dat wil je niet! Door de partjes met citroensap te besprenkelen, of in een mengsel van honing en water doopt, worden ze minder snel bruin. En met het tweede worden ze ook nog extra zoet.
Peren bewaren
In de fruitmand kan je peren tot een week lang bewaren. In de koelkast bewaar je peren veel langer: tot wel een maand lang.
Ze kunnen rauw gegeten worden, in salades worden verwerkt of worden gebruikt in gebak en desserts. De zoetheid van peren maakt ze ideaal voor zoete gerechten, terwijl hun sappigheid en frisheid ook heel goed werkt voor meer hartige combinaties met bijvoorbeeld ham of (blauwe) kaas.
Appels en peren hebben de langste houdbaarheid van alle boomvruchten en kunnen tot vier maanden in de koelcel bewaard worden onder ideale omstandigheden en tot 12 maanden in gecontroleerde atmosferen. Temperaturen in de koelcel variëren van 32 tot 38ºF , afhankelijk van de koelgevoeligheid van de variëteit.
Rauwe stoofperen kun je enkele weken op een koele, donkere plek bewaren. Gekookte stoofperen kun je in een afgesloten bak maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Laat de stoofperen hierbij eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Je kunt de peertjes (en het kookvocht) ook invriezen: ze zijn dan tot 3 maanden houdbaar.