De Amerikaanse broodjesketen Subway verkoopt alleen maar submarine sandwiches, waaraan de keten ook haar naam aan te danken heeft. Mexicanen maken geen tosti's met brood, maar met een tortilla. Ze pakken een tortilla en beleggen deze met wat ze maar lekker vinden.
Grilled cheese sandwich - De Amerikaanse Keuken.
Het woord 'tosti' komt dus van de Italiaanse taal en kunnen we terugbrengen naar iets wat 'geroosterd' betekent. Helaas is het verder niet bekend hoe iemand dan de tosti heeft uitgevonden en waar ze dus deze naam voor hebben bedacht toen der tijd. Er is ook nog de verklaring dat de tosti ontstaan is in Frankrijk.
Croque-monsieur is standaardtaal in België.
Standaardtaal in Nederland is tosti.
'n Tosti heet in België een 'croque-monsieur' (spreek uit: krok mesjeu). Dat klinkt een stuk luxer, maar het is net zo snel te maken als een tosti. Met de onderstaande tosti- recepten heeft u in een handomdraai een heerlijke, warme kerstlunch voor de hele familie klaar.
Tosti in het Duits Schinken-Käsetoast (geslacht: mannelijk) Tosti in het Engels ham & cheese toast. Tosti in het Frans croque-monsieur (geslacht: mannelijk)
Hoe dan ook, de “bikini”, “biquini”, “mixto” of tosti is zeer populair in Spanje waarbij het brood in veel bars ingesmeerd wordt met wat boter en daarna met de ham en kaas op de bakplaat of in de oven gaat. Deze sandwich wordt veel gegeten als ontbijt bij de café con leche.
De tosti (Nederland) of croque-monsieur (België/Frankrijk) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee dungesneden sneetjes brood samen met het tussenliggende beleg te roosteren in een tosti-ijzer (croque-monsieurmachine), grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan.
In de Verenigde Staten is de Monte Cristo (een broodje met ham en kaas, vaak gedoopt in ei en gebakken) een populair gerecht in restaurants.
Een croque-monsieur (of tenminste, de Belgische variant ervan) bestaat uit twee sneetjes (meestal wit) brood belegd met kaas en ham, die in een croque-monsieurapparaat of tussen een grilltoestel lekker goudbruin gebakken worden.
geroosterde ham-kaas sandwich
(Foto: Heather-D (flickr.com) – sommige rechten voorbehouden.) Een “tosti” bestaat uit twee sneetjes brood, standaard met kaas en ham ertussen, allemaal tegelijk geroosterd. De ingrediënten kunnen variëren, maar kaas (van welke soort dan ook) lijkt verplicht.
Croque Boem Boem is een bijzondere tosti variant gevuld met een zelfgemaakte bolognaise saus. Eenvoudig grillen in de Airfryer.
In principe heeft een tosti dezelfde voedingswaarden als een boterham met kaas. Als u het broodje met exact dezelfde ingrediënten en dus niet extra's in het tosti-ijzer stopt, is een tosti dus gewoon even gezond als een koude boterham met kaas.
Geïnspireerd door de klassieke Franse 'tosti': de croque madame! Met Nederlandse kaas en ham en een gebakken eitje on top! En dat gebakken eitje (en bechamel) is het verschil met een croque monsieur.
Niet alle sandwiches worden " subs " genoemd, en wat "subs" wordt genoemd, heeft ook verschillende andere namen, bijvoorbeeld hoagie, grinder, hero, etc.). "Sub" is een afkorting van "submarine" en zou zijn oorsprong vinden in de gelijkenis van de sandwich met een submarine.
Overal in Amerika kun je toast met roerei krijgen en vrijwel altijd krijg je er dan ook vlees (in de vorm van gebakken bacon of een worstje) bij. Tegenwoordig bieden steeds meer restaurants ook vegetarische extra's bij je toast met ei.
Een Monte Cristo sandwich is een variatie op de croque monsieur , maar met de toevoeging van plakjes kalkoen, ham en Zwitserse kaas. Ook wordt deze sandwich gedoopt in een eierbeslag, zoals wentelteefjes, en gebakken in plaats van gegrild, tot goudbruin.
Croque-monsieur, nét anders dan 'onze' tosti – De Franse croque-monsieur is een tosti met bechamelsaus.Hij gaat niet in het tostiapparaat, maar in de oven. Knapperige bite en romige smaak wisselen elkaar af. In Franse (vooral Parijse) cafés staat hij al ruim een eeuw op de menukaart als snelle lunchhap of snack.
Want de beroemde Franse croque monsieur is niet zomaar een broodje met ham en kaas, maar een creatie die de titel van beste sandwich ter wereld verdient : twee sneetjes witbrood, belegd met lagen beenham en Gruyère- of Emmentalerkaas, plus een beetje Dijonmosterd, geroosterd tot ze knapperig en smeuïg zijn, en vervolgens belegd met de ...
Sliptong, slibtong in het Frans petite sole (geslacht: vrouwelijk) Sliptong, slibtong in het Spaans lenguado pequeño. Sliptong, slibtong is soglioletta in het Italiaans.
zelfstandig naamwoord. de sandwich masc. een broodje kaas un sandwich au fromage.
Deze tosti werd bereid in de pan en zouden rond 1950 ook in Nederland zijn opgedoken in espressobars en het werd een tosti genoemd omdat het werd afgeleid van het Engelse woord 'Toast'.
'. Natte tosti: een gladde corpsbal – vaak een met een matje – die heel erg vol van zichzelf is.
De bocadillo (letterlijk'kleine hap') of bocata (in Cheli) is in Spanje een sandwich gemaakt van Spaans brood, meestal een stokbrood of een soortgelijk soort brood, in de lengte gesneden. Traditioneel gezien als een bescheiden gerecht, heeft de lage prijs het in de loop van de tijd mogelijk gemaakt om te evolueren tot een iconisch stukje keuken.
Bestrijk twee sneden brood met een laagje bechamel. Leg daarop een dubbelgevouwen plak gekookte ham en bestrooi het met de gruyère. Bedek beide croques met een snee brood en besmeer de buitenkant, onder en boven, met boter. Bak in een pan op middelhoog vuur de tosti's aan twee kanten krokant en goudbruin.