Een gebraden rollade kun je (luchtdicht) maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.
Laat de gebraden rollade eerst afkoelen en bewaar dan goed afgedekt maximaal 3-4 dagen in de koelkast. Zo hoef je de rollade nog maar kort op te warmen voordat je aan tafel gaat.
Hoe zorg je ervoor dat je rollade niet droog wordt? Rollade bereiden op zo'n manier dat het lekker mals en sappig blijft, doe je door het vlees regelmatig te besprenkelen met het eigen bakvet. Zo voorkom je dat het droog wordt en blijft je vlees heerlijk zacht.
Verwijder het netje en snijd de rollade in plakken. algemeenU kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Als u de rollade langer van tevoren wilt maken, kunt u hem ook invriezen.
In de koelkast: Gebakken kip kan tot 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard.Zorg ervoor dat de kip in een luchtdichte zakken of goed verpakt in aluminiumfolie of plasticfolie wordt bewaard. Dit helpt om de smaak en textuur te behouden en voorkomt dat de kip uitdroogt.
Vacuüm verpakt 2 weken houdbaar in de koelkast.
Braad de kiprollade rondom aan in de braadpan gedurende 5-10 minuten. Plaats hem vervolgens op een rooster in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en laat hem langzaam garen naar een kerntemperatuur van 80 graden Celsius. Haal de rollade uit de oven en laat hem 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
Bewaar het in een luchtdichte container op een koele plaats. Het blijft niet goed in vochtig weer. Zodra u de slagroom en het verse fruit toevoegt, moet de roulade in de koelkast worden bewaard en binnen 2 dagen worden gegeten .
Bak de varkensrollade rondom bruin met wat boter in een braadpan. Zet de braadpan in het midden van de oven. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 62°C. Reken 45 minuten oventijd per 1 kilo vlees.
Van welk deel van het rund komt rollade
Een doorregen rollade (met wat vet aan het vlees) is gesneden van het borststuk. Het vet is nodig om het vlees mals te houden, want door de langere bereidingstijd kan een rollade gemakkelijk droog worden.
Gebruik hiervoor een vleesthermometer om de temperatuur te meten. Haal de rollade uit de oven en laat hem 10-15 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich kunnen verdelen en de rollade malser wordt.
Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een braadpan, wacht tot de Croma bruin kleurt. Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan.Keer de rollade regelmatig om.
Verwarm de elektrische oven voor op 180 graden. Braadt de kiprollade in boter +/- 5 tot 10 minuten in een braadpan, zodat deze rondom een mooi bruin kleurtje krijgt. Plaats de rollade hierna zo'n 34 – 45 minuten in de oven. Controleer tegen het einde van de braadtijd met een kernthermometer regelmatig de temperatuur.
Een gebraden rollade kun je (luchtdicht) maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.
Vlees bewaar je best op de koudste plaats in de koelkast. Vlees in porties gesneden is 2 dagen houdbaar in de koelkast (2 tot 5°C). Gemalen of gehakt vlees bewaar je niet langer dan 1 dag in de koelkast. Gebakken en gebraden vlees is 3 tot 4 dagen houdbaar.
Een runderrollade is een feestelijk stukje vlees dat je zowel warm als koud kunt eten. Als onderdeel van het hoofdgerecht of koud, als voorafje. Bij mijn ouders thuis stond hij steevast met kerst op tafel. Mijn moeder bereidde een grote van een kg de dag ervoor en serveerde hem koud.
Kip en Kalkoen rollade of Kalkoen in aluminiumfolie in de voorverwarmde oven van 80 graden afhankelijk van grote 30 tot 60 minuten. Als het in een braadzak zit dan daar inlaten zitten ipv aluminiumfolie.
Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca.70 °C. variatietipRolladesalade op brood: snijd restjes rollade in heel fijne stukjes.
Hoeveel rollade per persoon? De hoeveelheid vlees per persoon bedraagt zo'n 150 tot 200 gram. Máár omdat je dit vlees vaak aan tafel eet tijdens de feestdagen, is een beetje extra natuurlijk helemaal niet erg.
Een reeds gebakken varkensrollade, of een restje, kun je in de koelkast nog maximaal 2 dagen bewaren. Ingevroren kun je dit zelfs nog 3 maanden bewaren, waarbij de smaak niet minder lekker wordt. Ook een nog niet gebakken varkensrollade kun je, mits goed afgedekt, maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
ONTDOOIEN OM TE SERVEREN
Je zult merken dat het veel makkelijker te hanteren is. Ontdooi gedurende 6 uur op kamertemperatuur of 10-11 uur in de koelkast . Eet zo snel mogelijk na het ontdooien. In het onwaarschijnlijke geval dat er nog wat over is, bewaar het in de koelkast en eet het binnen 48 uur op.
Vries de roulade maximaal een maand in en laat hem dan een nacht ontdooien . Vries hem in door hem op een met bakpapier beklede schaal te leggen en, zodra hij stevig is, het bakpapier eromheen te wikkelen en af te dekken met huishoudfolie. Vries de resterende kersensaus maximaal een maand in.
Kiprollade mag best even in de oven, zeker als het om een grote rollade van 1 kilo gaat. Breng eerst lekker op smaak, met peper, zout, knoflook en tijm. Houd 60 min. oventijd aan, op 180°C.
Het stuk vlees wordt vaak geserveerd met aardappelen of groenten. Denk aan gebakken aardappelen, Hasselback-aardappelen, aardappelpuree of aardappelkroketjes. Daarnaast passen bijna alle gekookte groenten goed bij rollade.